Egyszerű adófizetés: egy helyen egyetlen bankkártyával

Mert miért ne lehetne a változatosság kedvéért valami egyszerű is. Az adófizetés ezentúl annak ígérkezik. Kérdés, mikorra véglegesítik az új rendszert.
Hirdetés

Bankkártyával, online vagy az Államkincstár helyi kirendeltségeinél is ki lehet jövőre fizetni valamennyi adót és illetéket, miután a kormány a szerdai ülésén elfogadta a pénzügyminisztérium vonatkozó sürgősségi kormányrendeletét. A rendelkezés egyaránt vonatkozik a helyi adókra és illetékekre, valamint az országos adóhatóságnak befizetendő összegekre.
 Ioana Petrescu szaktárcavezető a kabinet ülését követően elmondta, az adó vagy illeték összegének 0,3 százalékára rúgó tranzakciós díjat az állami költségvetésből állják, így az adófizető polgárnak nem kell többet fizetnie. Mint részletezte, az Államkincstár 2015-től válik kártyaelfogadóvá, szerinte az új rendszergyakorlatba ültetése 6 és 12 hónap közötti időszakot vesz majd igénybe. A tervezet értelmében a közintézmények számára sem jár semmiféle pluszkiadással az elektronikus fizetési rendszer bevezetése.
Az újítást a későbbiekben egy pénzügyminiszteri rendelettel kiterjeszthetik a cégekre is.
Mint ismeretes, jelenleg a különböző közintézmények pénztáránál készpénzben lehet kifizetni a különböző adókat és illetékeket, illetve banki átutalással vagy postai utalvánnyal lehet törleszteni.
 

Hirdetés