Tizennégyen Romániáért 1. William Brânză

Románia hamarosan elnököt választ. A Főtér.ro segíteni szeretne a bőség zavarával küszködő választópolgárnak. Megrajzoljuk a 14 jelölt profilját. Maradjanak velünk, sorozatunk hetente frissül. Íme, az első rész: William Brânză.
Hirdetés

1972-ben születtem. Atyám példaképe Hódító Vilmos volt, anyámé a Stratfordi Hattyú, így a William nevet kaptam a keresztségben. A zéletből, no meg a családnevemből folyólagosan hamar megtanultam, hogy Frate, frate, dar brânza-i pe bani, vagyis

a testvéremnek se adtam ingyen túrót.

Ezért aztán sikeres üzletember lettem. És mit csinál egy sikeres üzletember, ha jó a ritmusérzéke? Politizálni kezd!

Vagyonom egy részét (kis részét) a haza oltárán akartam feláldozni. És mely párt lehetett volna erre alkalmasabb, mint a Nagy-Románia? Beléptem. 2004-ben képviselővé is választottak. És az álmok, jó szokásom szerint valóra váltak: az üzlet hozta a politikát, a politika meg az üzletet. Sajnos a sikeres politikus-üzletembernek sok az irigye.  Talán a keresztnevem miatt, nem tudom.

Őszintén, nem tudom elviselni az ellenségeskedést. Alig egy év elteltével már a függetlenek között folytattam a harcot. És olyan jól harcoltam, hogy felfigyeltek rám a PDL verbunkosai. Néhány hónap múlva ismét csapatjátékos lettem, sőt, 2008-ban én lettem

az egységes és oszthatatlan nemzeti diaszpóra

képviselője. Burundiban töltött szabadságom ideje alatt például négy hétig én voltam ott az egyetlen román, akit aztán sikeresen képviseltem a román parlamentben.

Munkámat ismét igen jól végeztem, olyannyira, hogy létrehoztak nekem egy külön parlamenti bizottságot, a határon kívül élő románokét, amit aztán jó kedvvel, bőséggel vezetgettem 2012-ig.

Hirdetés

Aztán egy szép nap kinéztem az ablakon, és rájöttem: az emberek hálátlanok. Dolgozom értük éjt nappá téve, például a Timok völgyi honfitársaimért, és erre tessék, nyílt leveleket irkálnak, le akarnak váltatni. Bezzeg

a fák, virágok, bokrok nem hálátlanok.

Nem pofáznak vissza. Hagyják, hogy jó kertészként ápoljam őket. Beálltam szépen a Zöldekhez, és most itt vagyok. Életem nagy lehetősége ez.

Minden román fa elnöke akarok lenni!

Azoké is, akik állnak, azoké is, akiket Verestóy Attila kivágatott. Mert román fák azok is, testvéreim. Szavazzatok rám, és minden szavamat odaadom (a túrómat azért nem): megvédem a haza fáit! Fától fáig!

Hirdetés