Pénzbírság a vásárhelyi skótbarát flashmob résztvevőinek

Fejenként ezer lej, nem lehet a felét kifizetni 48 órán belül. A csendőrség szerint nem volt engedélyük tüntetni.
Hirdetés

A Maros megyei csendőrség több olyan személynek kézbesítette az ezer lejes pénzbírságról szóló jegyzőkönyvet, aki szeptember 16-án részt vett a Skócia függetlenedését támogató villámcsődületen.

A hatóság szerint az esemény hivatalos engedély nélkül zajlott, holott háromnál többen vettek részt, ami gyülekezésnek számít, így csak hivatalos jóváhagyással lehet megtartani.

Vasile Bretfelean, a marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetője szerint az esemény nem tekinthető spontán villámcsődületnek – ahogyan a helyszínen igazoltatott résztvevők állították –, mivel a szervezői azonosíthatók, és már napokkal korábban szervezni kezdték.

A skót függetlenedési népszavazás előestéjén hat erdélyi városban tartottak villámcsődületet, de csak Marosvásárhelyen büntettek érte. Nagyváradon, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen szintén rendőri felügyelettel zajlottak a flashmobok, de pénzbírságról egyelőre nincs hír.

Marosvásárhelyen egyébként félévvel korábban is büntettek flashmob miatt, akkor egy, az útszéli fák kivágása ellen  tiltakozó villámcsődület szervezőjét bírságolták meg ezer lejre.

Hirdetés

(fotó: Károly Ferenc, Facebook)

 

Hirdetés