Ráfázhatnak a kolozsvári bliccelők segítői

A BocterApp a bakter szóból jön. Magyarán logikus, hogy az applikáció azoknak jelzi, hogy hol járnak az ellenőrök, akik éppen jegy nélkül utaznának. Persze ez nem mindenkinek tetszik.
Hirdetés

Ráfázhatnak azok a kolozsvári fiatalok, akik olyan applikációt dolgoztak ki okostelefonokra, amelyen keresztül jelezni lehet, hogy a kincses város mely tömegközlekedési eszközén vagy mely vonalán vannak ellenőrök. Az app neve BocterApp, a lényege pedig abban áll, hogy real time értesülhetnek a bliccelők, hogy hol jobb éppen nem utazniuk.

A régi jó Ratucból lett Tömegközlekedési Vállalat (CTP) jelezte ugyanis, hogy törvényes úton lép fel a fejlesztők ellen. Akik amúgy éppen az egyetemi tanév rajtjára kívánták beélesíteni az új programot. Az applikáció Facebook-oldalán közzétett válaszában a CTP jelezte, hogy „megtették a törvényi lépéseket ennek a virtuális közegben negatív jelenségnek a megfékezésére”.

A Vocea Transilvaniei megkeresésére Liviu Neag, a Tömegközlekedési Vállalat igazgatója megerősítette, hogy intézkedtek, azonban nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Annyit viszont máris elárult, hogy ebben az időszakban fokozták az ellenőrök számát, és a rendőrséggel közösen is ellenőrizni fognak.

A fiatalok azonban – a portál közlése szerint – nem adják fel.
 

Hirdetés