Idén már negyvenezren forgatagoztak a Maros partján

A vásárhelyi románokkal együtt, de nem feltétlenül román programokkal ünnepelnék jövőre a magyar kultúrát a Vásárhelyi Forgatag szervezői, akik egy nappal a rendezvény lejárta után mérleget vontak.
Hirdetés
Az eső miatti kezdeti nehézségeket leszámítva zökkenőmentesen zajlott le a második alkalommal megszervezett Vásárhelyi Forgatag – közölte Portik Vilmos főszervező az MTI-vel. Az öt nap alatt mintegy negyvenezren látogattak el fesztivál helyszíneire, legtöbben a szombat esti Rúzsa Magdi- és a vasárnap esti Nagy Feró- és Beatrice-koncertre. Népszerű program volt még a Marosvásárhelyiek Világtalálkozója és a családi programok.
 
A románok elsősorban a magyar konyha ízei iránt érdeklődtek, így a bajaiak és a zalaegerszegiek Maros-parti sátránál – ahol a családi és könnyűzenei programok mellett magyar ételeket és borokat lehetett kóstolni – sok román szót lehetett hallani. Portik hangsúlyozta: szeretnék a románok számára is méginkább vonzóvá tenni a rendezvényt, de anélkül, hogy román programot szervezzenek számukra.
 
 
A főszervező reményét fejezte ki, hogy jövőre még jobb lesz a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal való együttműködés, miután az idén javult a szervezők és a hivatal közötti viszony a tavalyhoz képest. A szervezők ugyanis azt szeretnék, hogy a rendezvény fő helyszíne a belvárosba költözzön, de ezt a román városvezetés már a tavaly is ahhoz a feltételhez kötötte, hogy legyenek román programok is.

Fotó: Facebook/forgatag

Hirdetés