Kolozsvárra is begyűrűzött a jeges víz

Amit Emil Boc polgármester zúdított magára. És adakozott is az amiotrófiás laterális szklerózisban (ALS) szenvedő betegek számára. Itt lehet megnézni a mellizmait.
Hirdetés

Tegnap jelent meg a fenti poszt Emil Boc hivatalos Facebook-oldalán. Aki egyébként hivatalos szabadságát tölti, azért is nem jelent meg tegnap a Kolozsvári Magyar Napok zárógáláján. (Reméljük, nem azért, mert máris tüdőgyulladást kapott volna a jeges víztől.) 

Boc mellizmai mellett külön kiemelnénk angol kiejtésének diszkrét báját, megjegyezve, hogy ő egyébként nagyon helyesen és bő szókinccsel beszél angolul.
 
Az Ice Bucket Challenge úgy elburjánzott az interneten, hogy alig valaki mer visszatérni az eredeti szabályokhoz. Miszerint VAGY adományozz száz dollárt az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) elleni küzdelem és a betegek ellátása számára, VAGY öntsd le magad egy vödör jeges vízzel. Most már mindenki is-is csinálja.
 
A politikusok pedig nem utasíthatják vissza: se gyávának, se szűkmarkúnak nem mutatkozhatnak, ha valaki kihívja őket.
 
Így most tűkön ülve várjuk, hogy megjelenjen Elena Udreáról is a vizespóló videó, mert a kolozsvári polgármester őt hívta ki Daniel Buda és Alex Boc mellett. Azzal a feltétellel, hogy 24 órán belül öntsék le magukat. 
 
Elena Udrea most jelentette be, hogy elfogadja a kihívást, és nem is akárhol fogja végrehajtani: a kormányszékház előtt. És már ki is hívta Victor Pontát. Akinek viszont eddigi tapasztalataink szerint nem állnak jól a vizes kalandok.

Hirdetés