Kilin néni életre kel

Kevés dolgot érdemes a netről papírra nyomtatni. Magyari Tivadar holt költő most vált élő íróvá. Megszokás első olvasásra.
Hirdetés

Az Adatfelvételi módszerek a társadalomkutatásban elsöprő sikere után újabb bestsellerrel rukkolt elő Magyari Tivadar. Mondanám, hogy a Transindexes írásokat egybegyűjtő kötettel Hiánypótló Könyvet kaptunk. 

Az igazság az, hogy ezek a humoreszkek ordítottak, toporzékoltak a nyomdafesték után. És lőn, az 5. Kolozsvári Magyar Napok alkalmának az alkalmával milliók álma teljesült: Megszokás első látásra címmel, Koinónia gondozással, Magyari írásai meglátták a fényes napvilágot. 
 
Szentes Zágon pedig olyan borítót rittyentett neki, hogy jó ránézni, és ha semmi nem lenne közötte, én akkor is megvettem volna. (Az írásokat szintén az ő kitűnő fényképei illusztrálják.)
 
Hogy egyesek annyira tűkön ülve várják a keddi szövegeket, hogy ha nem jelennek meg időben, már a szerző hogyléte felől érdeklődnek, az hagyján, de amint meséli a bemutatón, most már megrendeléseket is kap a kommentelőktől, hogy mit kellene még megírnia. Tivadar magát optimistának tartja, mindig azt hittem, hogy később jobb lesz, mondja.
 
A még meleg kötetbe a jól ismert Tivike, Gizi néni és Kovács-Szabó János István slágerszövegek mellett vadonatúj, eddig sehol nem látott történetek is bekerültek, úgyhogy nincs is több türelmem tovább írni ezt az izét, gyorsan nekilátok a dedikált példányomnak, aztán felteszem a polcra. Valahová Karinthy és Bajor Andor közé.
 
Fotó: Mohácsi László Árpád
 

Hirdetés