Ebola-gyanúval kezelnek egy román férfit

A ploiești-i kórházba utalták be, de a bukaresti járványtani intézetbe fogják szállítani. Nigériából jött haza, és az is lehet, hogy maláriás.
Hirdetés

Ebola-fertőzés gyanújával kezelnek egy férfit a dél-romániai Ploiești-ben – közölte vasárnap a Mediafax hírügynökség.

A hírügynökség „egészségügyi forrásokra” hivatkozva jelentette, hogy az 51 éves férfi július 25-én tért vissza Nigériából, és súlyos hasmenéssel, vért tartalmazó széklettel utalták be a ploiești-i kórházba. 
 
A kórház igazgatója elmondta, az intézményt karantén alá helyezték, vagyis ma senki se látogathatja az oda beutalt betegeket. A sürgősségi részt, ahol fogadták a férfit, fertőtlenítették, és a kórház igazgatója szerint a férfi nem lépett kapcsolatba más betegekkel.
 
Hazatérése óta a tengerparti Vama Vechén is járt, három napja lett rosszul. Azt, hogy szervezete hordozza-e az Ebola vírust, legkevesebb 72 órán belül, legtöbb egy hét múlva tudják kimutatni az orvosok, mivel a teszteket egy németországi laborban végzik el.
 
A név nélkül nyilatkozó forrás szerint a férfit az esetleges Ebola-fertőzések kezelésére kijelölt bukaresti Matei Bals Intézetbe szállítják. Orvosai azt sem zárják ki, hogy a férfi nem Ebola-, hanem maláriafertőzésben szenved. Erre utal az a tény, hogy egyelőre lázmentes. 
 
A hazai egészségügyi tárca pénteken csekélynek tartotta annak a valószínűségét, hogy az Ebola-vírus Romániában is megjelenjen.

Hirdetés