Falat épített a hivatal az úttest közepére

Betonfallal választotta ketté Marosszentgyörgyöt a nagyokos bukaresti hivatal.
Hirdetés

Amikor nemrégiben a fenyédi főút záróvonaláról írtunk, azt hittük, annál nagyobb baromság nincs. Pedig van.

Marosszentgyörgyön betonelemekből építettek 80 cm magas válaszfalat a marosvásárhelyi kijárattól a sósfürdői útkereszteződésig. A mintegy négy kilométeres, négysávos útszakaszon csak néhány helyen lesz nyílás a falon, ahol átjárókat létesítenek. Az országos útügy (CNADNR) döntött így, hogy biztonságosabb legyen a közúti forgalom.

A község polgármesteri hivatalának és a helybélieknek nem tetszik a betonfal, amely elválasztja az út két oldalát: a házak csak kerülővel közelíthetők meg gépkocsival, a gyerekeknek kilométereket kell gyalogolniuk a másik oldalon levő iskoláig, a szemközti szomszédok nem látogathatják egymást vagy a túloldalon levő boltokat. Arról nem is beszélve, hogy a tűzoltók, a mentők és a rendőrség is csak hosszú kerülővel avatkozhat közbe szükség esetén.

A CNADR eredetileg teljes hosszában megszakítatlan betonfalat képzelt el, amelyen semmiféle nyílás nincs, sem a mellékutcáknál, sem az átjáróknál. A község vezetése aztán nagy nehezen kilobbizta, hogy itt-ott nyílás legyen a falon, de ez sem elegendő. A bukaresti hivatal nem akarja jóváhagyni azt sem, hogy a község központjában körforgalmat létesítsenek.

Hirdetés