Nyár van, olvadnak a pártok

Össze. Most épp Băsescu két árvája, a Demokrata Liberális Párt és a Polgári Erő fuzionál. Aztán jönnek a liberálisok.
Hirdetés

A Demokrata Liberális Párt (PDL) első alelnöke lesz Mihai Răzvan Ungureanu, a Polgári Erő (FC) elnöke a PDL és az FC fúziója után – számol be a maszol.ro hírportál a Romania TV értesülésére hivatkozva.

Vasile Blaga, a PDL elnöke szerdán tárgyalt a román sajtóban csak MRU kódnéven futó, volt miniszterelnökkel, és közölte: már megszületett a döntés Ungureanu pártjának a PDL-be történő beolvadásáról. A jobboldali erők egyesítését célzó lépést várhatóan jövő hét elején jelentik be. 
 
Az FC a beolvadás után több vezetői tisztséget is kap a PDL-ben, az első alelnöki mellett két alelnöki és egy titkári posztot is.
 
Mindeközben a PDL és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is össze akar olvadni, az utóbbi pár hete választotta meg elnöknek Nagyszeben polgármesterét, Klaus Johannist a Victor Pontával koalíciót kötő, majd felbontó Crin Antonescu helyett.
 
A PDL-t tíz éve még Traian Băsescu futtatta fel, 2012-ben pedig a választási vereség után végleg magára hagyta. Addigra összehozta MRU-val a Polgári Erőt, de az nem tudott tömegbázisra szert tenni, így az örök kedvenc Elena Udreával az államfő újabb pártot alapított, a Polgári Mozgalom Pártját (PMP). Egyelőre ez az egyetlen, jobboldalinak nevezett párt, amely nem akar összeolvadni az elődeivel.

Hirdetés