Örökbefogadás a feketepiacról

Sok mindennek van feketepiaca Romániában, miért éppen az örökbefogadások terén lenne ez másképp?
Hirdetés

Aki óhajtja, egyenesen a kórházból vehet magához gyereket: persze sok pénzbe kerül, de sokaknak megéri, hiszen így el lehet kerülni a bonyolult és hosszas bürökratikus procedúrákat. Ehhez csak az szükséges, hogy az édesanya ne akarja megtartani kicsinyét, és annak születési okmányába az apához annak a férfinak a nevét írja be, aki örökbe szeretné fogadni a csecsemőt. Ezután a szülőanya lemond jogairól, az örökbefogadó házaspár pedig törvényes szülővé válik.

Egy ilyen „kórházból való örökbefogadás” természetesen nem olcsó: 10.000 és 15.000 euró között van az ára. A közvetítők arra is vigyáznak, hogy az édesanya ne abban a megyében szüljön, ahol él, így elkerülik azt, hogy a kórház személyzetéből valaki esetleg felismerje, és értesítse a gyeemekvédelmi hivatalt. Az örökbefogadás ily módon hat hét alatt megtörténik, és nem kell két évet várni rá, mint abban az esetben, ha a törvény szerint járnak el.

Az anyák és az örökbefogadók már az interneten is kereshetik egymást, és természetesen már nagyon sokan meggazdagodtak a gyermekbizniszből. A voceatransilvaniei.ro munkatársai kamerás videófelvétellel mutatják meg, hogyan zajlik mindez.

Fotó: http://www.biogenis.ro/

 

Hirdetés