Melólehetőség diákoknak, támogatás a cégeknek

Havi 250 lejjel támogatja az állam a cégeket, ha diákokat foglalkoztatnak a nyári vakációban. természetesen diákonként. Akiknek jó kis zsebpénzkeresti lehetőség ez két fesztivál között.
Hirdetés

Egyelőre nem tolonganak a cégek, hogy nyári munkalehetőséget ajánljanak a diákoknak és egyetemi hallgatóknak, egyelőre egyetlen munkáltató sem adott le hivatalos kérést az alkalmazáshoz a Krónika által megkeresett megyei munkaerő-elhelyező ügynökségeknél. Érdeklődők viszont akadnak, a vállalkozók mellett a fiatalok és szüleik is be-benéznek az irodákba.

A vonatkozó törvény szerint – mint ismeretes – a 16 és 18 év közötti fiatalokat legtöbb hatvan napig lehet foglalkoztatni, de legkésőbb az iskolakezdés időpontjáig dolgozhatnak. A kiskorúak szülői beleegyezéssel vállalhatnak nyári munkát, ők legtöbb napi hat órára köthetnek szerződést a munkaadóval, akik már betöltötték a 18 évet, nyolcórás munkaidőt is vállalhatnak.

A diákokat foglalkoztató cégeknek mindenképp meg kell adniuk a havi 800 lejes minimálbért, természetesen nagyobb fizetést is ajánlhatnak a fiataloknak, az állam a munkaerő-elhelyező ügynökségen keresztül havi 250 lejt pótol a diákok bérébe. A cégeknek harminc nap áll a rendelkezésükre, hogy bejelentsék az alkalmazást, és igényeljék a támogatást.

A megyei munkaerő-elhelyező ügynökségeknél abban bíznak, hogy legalább azok a cégek visszatérő „vendégeik” lesznek, akiknek tavaly bevált a program.

Arról, hogy hol mit nyilatkoztak az illetékesek, illetve milyen „forgalmat bonyolítottak” a tavaly, az alábbi linken olvashat.

Hirdetés