Körmenet gokarttal

Mit nekünk Villanykastély, amikor egyszerre két buli is megy ma a kolozsvári Főtéren! A kipufogók az egyházi énekeknek kontráztak.
Hirdetés

Kisgyerekekkel vezették fel a Transilvania Rali kipufogását ma délután. Nem elég, hogy a szponzorcégek fellobogózták, szétlufizták és kimolinózták a Főteret, a lóerődübörgés csak akkor számít igazi népünnepélynek, ha előtte kisgyerekek aszfaltra rajzolják a ménest.

 
És hogy mi vesz rá 8-10 éves kislányokat, hogy versenyautókat meg limuzint krétázzanak az aszfaltra? Naná hogy a fagyi.
 
Transilvania Rali
 
A beígért bringashow-nak nyomát se láttuk, csak két gokartos fickó emelte meg az adrenalinszintünket, amikor óránként tettek pár kört az ablakunk alatt. Néztük, hogy megengedik-e a kíváncsiaknak, hogy kipróbálják a kis járgányokat, de sajna nem, csak a versenyzők pörögtek vele. Pedig egy kört szívesen megtettünk volna
 
Hétkor még az egész délután nyomatott zene is elhallgatott, mert kijött az úrnapi körmenet a Szent Mihály-templomból. Az egyházi és a népünnepély szépen beosztotta egymás között a teret és az időt, nyolctól pedig már a raliautók bemutatása zajlik.
 
Ami a környéken lakókon kívül azokat zavarja, akik épp a Kolumbia – Elefántcsontpart futballmeccset néznék valamelyik főtéri teraszon.
 
Transilvania Rali
 
Az idei Erdély ralira 49 csapat nevezett be, a mai show után holnap délelőtt még egy utolsó tesztfutamra lesz lehetőségük, a tényleges rajt pedig holnap este fél nyolctól lesz a Pólus parkolójában.
 
Három rövid futamot tartanak holnap este, az egyiket Torda központjában, szombaton pedig 9 másikat. Reggel fél kilenckor indítják, és este kilenckor lesz az ünnepélyes díjátadás.
 
Transilvania Rali
 
Az autók most a Főtéren a parkolnak, beléjük lehet kukucskálni, sokan meg is teszik. A ma esti banzáj még legalább 11-ig eltart, a benzingőzfüggők és a lóerőbolondok bátran kijöhetnek.

Hirdetés