Ponta: szenátori bársonyszékeket a volt államfőknek!

Ponta szerint nem lehet elvárni a volt államelnököktől, hogy azzal rombolják tekintélyüket, hogy indulnak a parlamenti választásokon, ezért örökös szenátori helyeket kell számukra biztosítani a parlamentben.
Hirdetés

A szenátus fennállásának 150. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen Victor Ponta miniszterelnök azt javasolta, hogy minden államfőnek alanyi jogon kell garantálni a szenátori bársonyszéket Románia parlamentjében. Ion Iliescu és Emil Constantinescu volt államfők jelenlétében mondott beszédében hangsúlyozta: nem várható el, hogy egy olyan politikus, aki egykoron Románia vezetésében a legfontosabb posztot töltötte be, mérkőzzön meg egy Târgu Jiu-i körzetben, például Dan Diaconescu pártjának jelöltjével. Ponta ugyanakkor hozzátette: a volt államfők csak tovább emelnék a szenátus presztízsét.

 
A rendezvényre egyébként nem hívták meg Traian Băsescu államelnököt, ami jelzi: a szenátusi bársonyszékek felajánlása Ponta részéről Ion Iliescu és Emil Constantinescu irányában volt gesztusértékű. 

Hirdetés