Jön a szemmel beírható PIN-kód

Német és francia bankárok már érdeklődnek a legújabb A BBTE-fejlesztés iránt, amellyel végre kicselezhetjük az ATM-csalókat.
Hirdetés
A jövő biztonsági rendszerét, a Secure Eye-t hat matek-infós mindössze 18 óra alatt fejlesztette ki a Techsylvania versenyén. Az ötlet az Eye Tribe Tracker technológián alapul, amelynek lényege hogy infravörös fények megvilágítják a pupillánkat, két kis kamera pedig rögzíti a pozíciójukat és saját memóriájába táplálja a változásokat. Ezeket az adatokat továbbküldve, az éppen futó alkalmazás megjeleníti a pupillatágulásból és mozgásból következő változásokat. 
 
„Az alkalmazást elsősorban bankautomatákra terveztük, de bővíthető bármilyen biztonsági rendszerre. Segítségével megakadályozhatnánk például, hogy ellopják a PIN-kódjainkat” – mondta Anca Davidel, aki szerint a technológia integrálása nem jelente túl nagy beruházást a bankok számára, Németországból és Franciaországból már ajánlatok is érkeztek. 
 
A forradalmi technológia segítségével 65 centiméteres hatótávolságból, mindössze hat másodperc alatt el tudjuk intézni a rendszerbe való belépést, annélkül, hogy az ujjunkat megmozdítanánk.
 
A győztes csapat tagjai Anca Davidel, Ioan Lup, Geréb Istvan, Lorand Ignat, Ovidiu Roşu és Lucian Ziman.
 

Hirdetés