Csíkszereda: nem válaszol az önkormányzatnak a rendőrség

Miután korábban írásban kérték a kérdéseket, most éppen inkább szóban válaszolnának a csíkszeredai közgyűlés kérdéseire a rendőrség képviselői.
Hirdetés

Nem mozdult ki a holtpontról a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület és a városi rendőrkapitányság közti kommunikáció. Miután a csíkszeredai rendőrség képviselői korábban nem tettek eleget  az önkormányzat helyi közigazgatási, jogügyi, közrend-fenntartási, állampolgári jogok és szabadságjogok tiszteletben tartásával foglakozó szakbizottsága személyes találkozóra szóló meghívásának, és azt válaszolták, hogy írásban kérik a kérdéseket, a 19 kérdést tartalmazó levelet május 9-én továbbították a csíkszeredai rendőrkapitányságnak.

Mivel a törvény által előírt harmincnapos válaszadási határidő már eltelt, és a városházára nem érkezett válaszlevél a rendőrségtől, a Székelyhon.ro Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt kérdezte ezzel kapcsolatban. Elmondta, a levélben megfogalmazott minden kérdésre elkészültek a válaszok, viszont ezeket nem küldték vissza, mert az önkormányzati képviselő-testülettel történő személyes találkozón, tanácsülésen szeretnék bemutatni, illetve a témákat érintően párbeszédet folytatni. Filip szerint a személyes találkozót a levél is szorgalmazza, ezért tartják hasznosnak ezt a megoldást. Arra a kérdésre, hogy mikor lenne a találkozó, azt mondta, amikor meghívják őket.

 „Nem mi kezdeményeztük azt, hogy írásban tárgyaljunk egymással, hanem a rendőrség” – reagált a történtekre az elküldött levelet aláíró Fülöp Árpád Zoltán, az önkormányzat helyi közigazgatási, jogügyi, közrend-fenntartási, állampolgári jogok és szabadságjogok tiszteletben tartásával foglakozó szakbizottságának elnöke, aki úgy véli, nincs akadálya annak, hogy a képviselő-testületi ülésen részt vegyenek a rendőrség képviselői, mert ha a válaszok nem kielégítők, akkor további kérdéseket lehet feltenni. De ehhez szerinte szükség van először a leírt válaszokra.

A feltett kérdéseket itt olvashatja el.

Hirdetés