Állatvédők, riadó: brutális kegyetlenséggel végeztek a spanyol bikával a hollandok

A focivébék történetének egyik legszebb meccsén alázták porrá a világbajnoki címvédő spanyolokat a hollandok. De tényleg.
Hirdetés

Visszavágtak a hollandok a spanyoloknak a négy évvel ezelőtti világbajnokság döntőjében elszenvedett 1-0-s vereségért a Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első mérkőzésén. Ezzel egy időben a 2014-es vébén immár leitmotívum, hogy a játékvezetők nagyon nagy hülyeségeket követnek el.

Na most ez így leírva meglehetősen száraz, és igazából nagyon nem írja le azt, ami Salvadorban történt a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon kelet-európai idő szerint pénteken este. A hollandok ugyanis felmosták a spanyolokkal a padlót, kitépték a szívüket, és hosszasan ugráltak rajta, majd kicsontozták őket, és a koponyájukkal fociztak. És mindezt ötször megismételték.

Konkrétan: Louis van Gaal tanítványai négygólos győzelmet aratva 5-1-re agyonalázták a világ- és Európa-bajnoki címvédő spanyolokat.

Pedig a meccs első 40 percében még nagyon nem úgy tűnt, hogy itt az egyébként kékben játszó Orajnénak bármilyen babér teremhet. Igaz ugyan, hogy az elején még Sneijder mutatott be bravúrt, és egy az egyben vezetve Casillasra a labdát, kihagyta a kihagyhatatlan ziccert, amikor belelőtte a labdát a spanyol kapusba, de ezek után nagyjából az történt a pályán, amit az ibériaiak akartak.

Márpedig ők azt akarták, hogy ismét győzelmet ünnepelhessenek, így aztán nagyon nem is engedték labdaközelbe a hollandokat.

Igaz, már eleve gyanús volt, hogy a spanyolok vezető gólját egy honosított brazilnak kellett kiharcolnia, de ez a tényeken mit sem változtat. Diego Costát amúgy nem igazán buktatták a holland 16-oson belül, sőt az ismétlés alapján úgy tűnt, ő lépett rá a holland védő lábára, és attól esett el, hogy az megpróbálta kiszabadítani alsó végtagját. Más vélemény szerint össze sem igazán ért a lábuk. Az olasz Niccola Rizzoli sporttárs és stábja azonban ezt büntetőnek ítélte, amit Xabi Alonso a 27. percben kíméletlenül értékesített.

A hollandok ez után is alig találtak magukra, de a 44. percben mégis egyenlítettek: Blind a bal oldalon vette át a labdát,majd szöktette az elbambuló védők között előre törő van Persie-t, aki valami elképesztő csukafejessel egyből a hálóba küldte a labdát.

A második félidőre teljesen megváltoztak az erőviszonyok. A hollandok önbizalma visszatért, a spanyolok meg úgy keresgélték a labdát, mint egy banderillákkal teledöfködött bika a bikaviadalon, aki a végjátékban ködös aggyal, hiába való igyekezettel próbálja feldöfni a torerót.

Az Oranje pedig nem ismert kegyelmet. Ismét csak Blind ívelt középre, a spanyol belső védőknek ugyanúgy nem volt közük a helyzethez, mint az első gólnál, ám ezúttal Robben volt a főszereplő, aki levette a labdát, bohócot csinált a védőiből, majd megfordította az állást.

Aztán jött de Vrij és a harmadik holland gól, majd Casillas, aki egy hazaadást úgy bénázott el, hogy van Persie másodszor is gólörömöt mutathatott be, és végül Sneijder, aki saját térfeléről indította Robbent, aki mindenkit kicselezett, akit maga előtt látott, és parádés megoldással vette be ismét Casillas kapuját.

Igazi helyzete ezt követően is csak Hollandiának volt, de Casillas korábbi ügyetlenkedését jóvá téve kétszer is bravúrral védett – de ez sem változtat sokat azon, hogy a hollandok a spanyolokat is ugyanúgy megalázták, mint a magyar válogatottat a vb-selejtezőn.

B csoport, 1. forduló:
Hollandia-Spanyolország 5-1 (1-1)
Salvador, Fonte Nova Aréna, 45 000 néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)
gólszerző: van Persie (44., 72.), Robben (53., 80.), de Vrij (64.), illetve Xabi Alonso (27., 11-esből)

Háromból egy mexikói gólt adtak meg

A nap első meccsének egyébként Mexikó és Kamerun volt a főszereplője. Illetve elnézést, Wilmar Roldan kolumbiai játékvezető és stábja, aki két érvényes mexikói gólt is érvénytelenített les címén. Ezt még az sem kompenzálta, hogy egy kameruni lesgólt sem adott meg, mert az tényleg lesgól volt. A két meg nem adott mexikói találat szerzőjét, Dos Santost mindez nem zavarta meg: taktikát váltott, és a kapusba bombázott, a kipattanó labda pedig Peralta elé került, aki a hálóba lőtte azt. A taktika bevált, ezt a gólt már megadta a Dos Santosra valószínűleg valamiért pikkelő játékvezető. És mivel több találat már nem született, az aztékok begyűjtötték a három pontot.

A csoport, 1. forduló:
Mexikó-Kamerun 1-0 (0-0)
Natal, Dűnék Arénája, 37 500 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)
gólszerző: Peralta (61.)

Chile meg kengurukat mészárolt

A nap harmadik meccsén – ami a mi időnk szerint éjjel egykor kezdődött a B csoportban – Chile csapott össze Ausztráliával. Az ausszik valószínűleg még mindig azt hitték, hogy turistaúton vannak, és a festői brazil tájak szépségeiben gyönyörködtek, amikor egyszer csak arra ocsúdtak, hogy Chile a 14. percben már 2-0-ra vezet. Ekkor megrázták magukat, és a félidő vége előtt Cahill gyönyörű fejesgólja révén szépítettek, majd ugyanő egyenlíthetett volna, de aztán mégsem.

A második félidőben is az ausztrálok futottak az egyenlítésért, Cahill fejese be is ment, de les miatt érvénytelenítették. Ez sem vette el a kedvüket, keményen támadtak, de a chileiek sem hagyták magukat: kontrából növelhették volna előnyüket, de a gólvonalról Wilkinson kivágta Alexis Sánchez lövését.

Az ausztrálok meddő mezőnyfölénye végül semmire sem volt elég, a chileiek a végére föltámadtak, és a hosszabbításban a lírai nevű Beausejour révén bebiztosították 3-1-es győzelmüket.

B csoport, 1. forduló:

Chile-Ausztrália 3-1 (2-1)
Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 000 néző, v.: Noumandiez Doue (elefántcsontpari)
gólszerzők: Alexis Sanchez (12.), Valdivia (14.), Beausejour (92.), illetve Cahill (35.)



 

 

Hirdetés