Talpaink egymásra lépnek

10 mondat a Nemzeti Összetartozásról.
Hirdetés
Miért nem lepik el a magyarok Kolozsvárt? kérdezi a mostanában sokat emlegetett Origó újságírója, Sipos Géza, aki nem érti, miért nem árasztják el a magyarországi filmőrültek a TIFF-et. Beszámolójában nem győzi dícsérni Janovics Jenőt, a főtéri vetítések hangulatát, a csapolt barna Silvát, és így tovább, el egészen A Légyig, ami ugye nekünk is az egyik legemlékezetesebb élményünk a fesztiválról. 
 
Szívünkben büszkeség és örömtüzek fénye gyúl. Aztán elérünk a hozzászólásokig, van belőlük vagy kétszáz. És amilyen hamar felgyúltak az örömtüzek, olyan hamar ki is oltódnak. 
 
A Nemzeti Összetartozásról egy mondatot már elfogtunk. Most következzék tíz, amely garantáltan meggyőzi majd azokat a tamáskodókat, akik eddig némi szkepszissel tekintettek a Nemzeti Összetartozás ideájára! A gondolatokat betűhíven, teljes terjedelmükben, változtatások nélkül közöljük.

10. 

Azért nem lepik el a magyarországi magyarok Kolozsvárt, mert több a román mint a magyar, többségük nem is nézi jó szemmel a magyar túristát; a város kaotikus, nagy része büdös, koszos, az emberek igénytelenek, a látnivalók közvetlen környéke sincs normálisan rendben tartva. (tarik)

9.

Csak sajnálni tudom, hogy ön kategorikusan elutasítja még annak is a lehetőségét, hogy ellátogasson ebbe a Tündérkertbe. (Székelyföldi)

8.

A probléma ott van, a rohadt életbe, hogy a jelen politikai helyzetben a jelenlegi határokon BELÜL rekedt magyaroknak kevesebb joga van, mint a határon túl rekedteknek. (fsba)

7.

A kormàny propagandàja majd szervez utakat, hogy a hatàron túli szervezők mèg jobban jàrjanak. (Atesz79)

6.

hogy miért nem? mert romániában van, azért. ki a fene akar odamenni pár film miatt, amit le is tölthet. vagy megnézhet berlinben. berlin németországban van. németország civilizált. románia nem az. ennyi. (Anaman)

5.

bla bla ,mit akartok meg? elvesztetetk 2 vilag hABORUT mindig a rosz oldalon altatok es most is az oroszoknak nyaltok,es a kell tokomnek a magyar benefit nem sokkal alttok eloreb mint romania,es a ami a magyar nyelvu etlapot illeti ,sajna ez van nem lehet minden nyelven ki tenni a menut es amugy kolozsvar nem is magyarorszag ,feszt bogtok kisebsegi elnyomas meg ilyenek ,ti meg milyen otromban bantatok a kisebsegel a masodik vilag haboru allat aholl be tettekek a bakancsotokat a nemet kisebseg szlovakiaba inkab azt kerte maradgyanak inkab nemet vezetes allat mint magyar allat mert retegtek tolletek meg volt a hirnevetek ,szoval coki. (teknoss)

4.

DE SAJNOS MÁR AZ ÉS AZ IS MARAD.NEM IS MEGYEK ODA….EGY OLYAN ORSZÁGBA AHOL NEM SZÍVESEN LÁTNAK BENNÜNK MAGYAROKAT. EGY FILLÉRT SEM HAGYOK OTT.INKÁBB ELKÖLTÖM ITTHON ÉS AZ ORSZÁGOT TÁMOGATOM EVVEL,DE ROMÁNIÁT NEM.CSAK A MAGYAROKAT SAJNÁLOM,AKIK OTT ÉLNEK…PERSZE OTT SEM MINDEN ROMÁN BUNKÓ MINT AHOGY NÁLUNK SEM MINDEN MAGYAR TISZTESSÉGES ÉS RENDES. (Heute 1917)

3.

Az Erdélyből történi exodust mi segítettük. Ideje lenne végre gátat vetni ennek, mert mindenkivándorolt magyar helyére egy román ül, az elrománosodás máris drámai mértékű. (KisGenyo1)

2.

itt van a szomszedban mi, regen a milyenk volt, majd ha megint az lessz akkor elmegyek oda is, ok? (Ronin0809)

1.

Az erdélyi embert Erdélyben biztosan kedvelném. (koya)

 

„A több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”. (A Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2010. évi XLV. törvénye, 3.§)

Nincs több kérdésünk.

Hirdetés