Szatmárnémetiben is jön az SMS-buszjegy

Kicsit drágább lesz, de legalább kényelmes: hamarosan Szatmáron is tömegközlekedhetünk SMS-sel.
Hirdetés

Várhatóan már júliustól SMS-ben is vásárolhatnak buszjegyet a Szatmárnémetiben utazgatók. A bejelentések szerint a helyi közlekedési vállalat, a Transurban a nyomtatott jegyek használatban tartásával párhuzamosan vezetné be az SMS-ben fizethető buszjegyek rendszerét.

Mind a négy romániai mobiltelefon-társaság hálózatában lehet majd jegyet érő rövid szöveges üzenetet küldeni, a három típusú buszjegy kiváltásához. Ezt attól függetlenül lehet majd megtenni, hogy mobiltelefon-előfizetése van az utasnak, vagy előre fizetett, feltöltő-kártyás opcióval használja maroktelefonját. Jelenleg több ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó informatikai céggel is tárgyal a Transurban vezetősége, a helyzet jelenlegi állása szerint az új rendszert használó utas fizeti majd meg a kényelem árát, nem pedig a busztársaság, azaz a mobilon vett jegy nagyjából húsz százalékkal lesz drágább, mint a nyomtatott formában hozzáférhető társa.

 A nyomtatott formájában 1 lejért vett kedvezményes jegy így SMS-ben 1,2 lej lesz, a 2 lejes, teljes árú jegy 2,5 lej lesz „mobil-áron”, az 5 lejes napijegy mobilon történő megvásárlása pedig 6 lejbe kerül.

Amint arról beszámoltunk, Erdélyben eddig Kolozsváron és Nagyváradon vezették be a virtuális jegyvásárlás lehetőségét.

 

Hirdetés