Tévedett a csendőrség a Vetró-ügyben

Bocsánatkérést nem kapott, de legalább nem büntetik meg: a csendőrség is rájött, hogy Vetró-Bodoni András nem vett részt a marosvásárhelyi székely szabadság napján.
Hirdetés

A kézdivásárhelyi szobrászművészt egy videófelvétel alapján „azonosították” be, és állítottak ki 3000 lejes bírságot a nevére azért, mert „március 10-én Marosvásárhelyen erőszakra buzdított, kivont karddal hadonászott, veszélyeztette a közrendet”. Vetró-Bodoni András bírósághoz fordult, a perre azonban már nem került sor, a Maros megyei csendőrség ugyanis visszavonta a büntető jegyzőkönyvet. Erről a bíróság tájékoztatta a művész ügyvédjét, ő személyesen sem értesítést, sem pedig bocsánatkérést nem kapott a csendőrségtől. További pert azonban nem indít, bár erkölcsi kártérítést kérhetne. „Már eddig is rengeteg energiámat felemésztette az ügy, a további pereskedés csak időveszteség lenne” – fogalmazott Vetró-Bodoni András.

A Krónika úgy tudja, a csendőrség a videofelvétel alapján azonosította azt a személyt, akivel a szobrászt összetévesztették, és most ellene indítanak eljárást.

Fotó: www.szekesfehervar.hu

Hirdetés