Kézdivásárhely: levonták a székely zászlókat

Eleget tettek a város vezetői a brassói táblabíróság ítéletének, de azt ígérik, hogy a nyár folyamán újabb lobogókat állítanak fel, csak éppen más helyszínen.
Hirdetés

Kézdivásárhelyen az utolsó napig kivártak a székely zászló levételével: az önkormányzat alkalmazottai pénteken, a déli harangszó ideje alatt húzták le a három lobogót. Mint ismeretes, a jogerős bírósági ítélet május 30-át tűzte ki határidőként a Gábor Áron téren és az önkormányzat épületén lengedező zászlók eltávolítására. Bokor Tibor polgármester sajtótájékoztatóján megerősítette korábbi bejelentését, miszerint újabb lobogókat állítanak fel, ez alkalommal a székely katonanevelde előtti térre. Megvárják azonban, amíg Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese ismét el tud jönni Kézdivásárhelyre, és ünnepélyes körülmények között újra közösen húzzák fel a zászlót. Ez valószínűleg a nyáron történhet meg.

Bokor Tibor ugyanakkor köszönetet mondott a csütörtök esti tiltakozó megmozdulás szervezőinek. Akkor – amint arról beszámoltunk – a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Kézdiszéki Székely Tanács 50 székely lobogót tűzött ki a főtér lakóházai falára.

– Nagyon tetszik a főtér, köszönöm, hogy ilyen szépen kidíszítették. Remélem, most sokan megértik, aki szelet vet, az vihart arat – mondta a polgármester. 

Hirdetés