Nem elég, hogy nők, még magyarok is?!

A szlovák elnöki hivatal osztályvezetője ezt már nem tűrhette tovább. Ezért rászólt a magyarul beszélő hölgyekre.
Hirdetés
Ekképpen: „Kurva picsák, beszéljetek szlovákul, a magyar irritál!” Dárius Rusnák egykori hokista, a szlovák elnöki hivatal osztályvezetője így kötött bele két nőbe egy pozsonyi bárban. Az incidens verekedéssé fajult, a rendőrség eljárást indított – írja az Új Szó.
 
A szomszéd asztalnál angolul beszélgető idősebb férfiak egyike egyszer csak odafordult hozzájuk, és megkérdezte, miért beszélnek magyarul. Amikor mondták, hogy itt élnek és magyarok, a férfi szlovákul kiabálni kezdett, hogy azonnal hagyják ezt abba, mert őt ez irritálja. Felszólította őket, hogy beszéljenek szlovákul, azután káromkodva mindennek elmondta őket – idézte fel az egyik nő.
 
Szemtanúk szerint Rusnák nem volt teljesen józan, ezért miután a bárban ülő két fiatal szlovák srác odament hozzájuk, és felszólította őket, hogy csillapodjanak le, és ne beszéljenek így nőkkel, a szót azonnal tett követte. Ekkor hívták ki a rendőrséget.
 
Mivel senki nem akart feljelentést tenni, a rendőrség hivatalból indított eljárást garázdaság miatt.
 
Rusnák az Új Szóval nem szívesen állt szóba, azt mondta, azt sem tudja, miről beszélnek, és „sehol nem volt tegnap”. További kérdezősködésre pedig úgy felelt, hogy a fiatalemberek kötöttek beléjük.
 
A köztársasági elnök szóvivője azt mondta: „Ha igazolják Rusnák bűnösségét, akkor az államfő irodája levonja a következtetéseket.”

Hirdetés