Az egykori zsilipházból alakítanak ki éttermet Váradon

Sokasodnak az éttermek a Sebes-Körös nagyváradi – belvárosi – szakaszán: az egykori zsilipház és a „budi bár” helyén is éttermet alakíttat ki az önkormányzat.
Hirdetés

A Lotus Center bevásárlóközpontot működtető vállalat – amelynek tulajdonosa, Mudura Sándor a napokban hunyt el – nyerte el a Körös bal partján, a Baross (mai nevén Dacia) híd tövében található szivattyúház használati jogát huszonöt évre.

 
A ma elhanyagolt állapotban lévő és –  nem hivatalosan – közvécéként szolgáló épületből egy modern éttermet alakítanának ki, a Körös fölött húzódó terasszal. A beruházás értéke mintegy 1,3 millió lejre tehető. Az étterem zárt részéből is pompás kilátás fog nyílni a Körösre – ígérik a befektetők. Az önkormányzat kikötése csupán az volt, hogy kíméljék a környék zöld övezetét. A Lotus Center hat hónapon belül kell megszerezze az építési engedélyt, máskülönben úszhat az üzlet.
 
Az önkormányzat egy másik vendéglátóhelyet is kialakítana a Körös partján, az egykori „budi bár” helyén. A 260 négyzetméteres területet szintén 25 évre adnák ki koncesszióba A telek kikiáltási ára évi 70 lej/négyzetméter, a nyertes beruházó az építkezési engedély megszerzésétől számított egy éven belül meg kell építse a létesítményt.  
 

Hirdetés