A Jó Pásztor beszól

Bogdan Diaconu az erdélyi magyarok Teréz apuja, megint hirdeti az Igét. Erdélyi magyarok, legyetek jó románok, ne szavazzatok az RMDSZ-re. Szavazzatok a PSD-re. Mert ha nem...
Hirdetés

Felhívást intézek minden magyar választóhoz, hogy bojkottálja az európai parlamenti választást és ezáltal akadályozza meg az RMDSZ bejutását az Európai Parlamentbe, mert ez a szervezet, nyíltan és minden módon a területi autonómiáért küzdve, elindult a szélsőségességnek azon az útján, amelyről nincs visszatérés. Az RMDSZ államellenes célja káoszt fog okozni azokban a térségekben ahol ti, magyar etnikumú román állampolgárok éltek.

Az RMDSZ politikája elszigetelődéshez fog vezetni és nem kívánt bélyeget üt majd a romániai magyar közösségre, amit ti, magyar választók fogtok megszenvedni. A magyar vezetők, miután kudarcot fog vallani az a kísérletük, hogy elérjék az etnikai enklavizálást, Budapestre fognak menekülni, mint Tőkés László, de ti, magyar etnikumúak, itt fogtok maradni és el kell majd viselnetek a román többséggel meglévő jó együttélés lerombolásának a következményeit.

Magyar etnikumú román állampolgárok, ne legyetek többé cinkosai az RMDSZ mocskos játékainak, melyek a magyar közösségnek semmilyen hasznot nem hoznak, csak a saját kiskirályaiknak jók. A DNA éppen most tárta fel Bihar megyében, miként lakmároznak az RMDSZ-es vezetők a közpénzekből kiszipkázott eurómilliókból, és nem ez az egyetlen megye, ahol ez azok irányításával történik, akik a mostani választási kampányban azt állítják, hogy a területi autonómiával szabadítanak majd fel benneteket. Az RMDSZ által kezelt pénzekből mennyi jutott el a magyar közösséghez, amiből egy jobb élethez teremtettek volna feltételeket? Ezzel szemben az RMDSZ vezetői képzeletbeli határokat, illúziókat, kétnyelvű táblácskákat és zászlókat adnak el nektek, miközben ők, benneteket átverve, eurómilliókból lakmároznak.

Állítsátok meg az RMDSZ dühödt igyekezetét arra, hogy a román állam megtámadásával destabilizálja az általatok lakott térségeket, mert az, amit ők ajánlanak, az általatok lakott térséget instabil, az autonomista agitáció miatt a befektetők által elkerült és mindenki által rettegett régióvá fogja változtatni. Egy németországi kiadvány (ITT) már be is jelentette, hogy a Krím után a következő elszakadási konfliktusra a zömmel magyar etnikumúak által lakott romániai övezetekben kerül majd sor (a cáfolat itt elérhető) és ennek a jóslatnak a beigazolódása biztosan nem fog nektek abban segíteni, hogy fejlesszétek a településeiteket és jobb életet éljetek.

Fegyelmezett és egy választás tömeges bojkottálására képes választók vagytok, ahogy azt a Traian Băsescu leváltására 2012-ben kiírt népszavazáskor már bizonyítottátok. Nem tudom, mit nyertetek azzal, hogy akkor otthon maradtatok, de ha május 25-én bejuttatjátok az RMDSZ-t az Európai Parlamentbe, akkor az általatok lakott övezetek destabilizálására bátorítjátok. A számlát pedig nem az RMDSZ-es választottak fogják megfizetni, hanem ti, a választóik.

Döntsetek józanul a saját és a gyermekeitek jövőjéről, és éppen ezért azt kérem, május 25-én ne küldjétek a szavazataitokkal Brüsszelbe az RMDSZ-es szélsőségeseket, mert eltökélték, hogy felkorbácsolják az elszakadás vizeit és olyan zavargásokat váltanak ki Romániában, melyeket ti szenvedtek majd meg elsőkként, mind a magyar közösséggel kapcsolatos közvélekedés romlásával, mind az általatok lakott térségek elkerülésével is.

Ne hagyjátok, hogy az RMDSZ bedobja a fáklyát az etnikai enklavizálás hordójába, mert – gyanítom – nem akartok egy Koszovóhoz, vagy a Krímhez hasonló forgatókönyvet megismételni az általatok lakott településeken, ahogy arról a szavazatotokat kérő magyar politikusok álmodoznak.

Ha mégis részt akartok venni a választáson, akkor nektek, magyar választóknak, van egy jobb alternatívátok: szavazzatok a PSD-re és ahelyett, hogy az autonómiás tarisznyát küldenétek Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe juttatott embereket Románia hírnevének megvédésével és azzal bízzátok meg, hogy mindnyájunkért harcoljanak, etnikumtól függetlenül.

Együtt kell egy jobb Romániát felépítenünk, a szükségleteitek pedig ugyanazok, mint minden románnak. A PSD nem tagadta meg a jogaitokat ebben az országban, így hát bizalommal megszavazhatjátok, de ha követitek az RMDSZ-t a területi autonómia veszélyes útján, a szavazatotokkal megerősítve ezt a román állam elleni támadást, akkor később nehezen tudjátok majd mentségetekül felhozni, hogy nem tudtátok és nem akartátok ezt. A szavazat nemcsak jog, hanem kötelesség és felelősség is. Természetesen, szabadon szavazhattok a területi autonómiára, vagyis az RMDSZ-re is. De azon kívül, hogy ez az enklavizálódás sohasem fog Romániában megtörténni, a román állam szétverésének útján indultok el, amit nem tesznek olyan polgárok, akik lojálisak ahhoz az államhoz, amelyben élnek. De a döntés a tietek és csak remélni tudom, hogy a román többséggel akartok együtt harcolni egy jobb életért, mely ugyanolyan elégedetlen ennek az országnak a gondjai miatt, mint ti, ahelyett, hogy egy hamis politikai csatába indulnátok a területi autonómiáért, melynek csak az a célja, hogy az RMDSZ-es vezetők zsarolási és meggazdagodási erejét növelje.

Hirdetés