Fővárosi címet nyert Szatmár

Itt sikerült ugyanis országos szinten a legtöbb embert mozgósítani a Föld Órája alkalmából, a környezettudatos szemlélet népszerűsítése érdekében szervezett rendezvényekre.
Hirdetés

Szatmárnémeti nyerte a Föld Órája Fővárosa díjat – jelentette be kedden a Természetvédelmi Világalap (WWF) romániai fiókja, a városok közötti verseny meghirdetője. A megmérettetésen való részvétel feltétele egy olyan eredeti program megvalósítása volt, amely a legnagyobb hatást tudja gyakorolni a Föld Órája alkalmából, illetve azt megelőzően. Szatmáron kilenc nap alatt harminc figyelemfelkeltő rendezvényt bonyolítottak le a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód népszerűsítése érdekében.

Miért pont Szatmár?
 
A szatmáriak pályázatát erősítette, hogy a polgármesteri hivatal mellett oktatási intézmények, civil szervezetek, kulturális intézmények, könyvtárak, múzeumok és lakóközösségek is részt vettek a program megvalósításában. Ennek köszönhetően állt össze a változatos program, amelyben faültetés, hulladékgyűjtés, diákversenyek, kiállítások, tudományos előadások, stb. egyaránt helyt kaptak. Az akció kézzel fogható eredményeként az újrahasznosítás fontosságára rámutató kampánynak köszönhetőn mintegy 560 kg elektromos lakossági hulladék gyűlt össze.
 
Föld Órája Fővárosa versenyben második helyen Tulcea végzett, de a tizenhárom város közül jó eredményt ért még el Nagyszalonta, Beszterce és Craiova is. Főváros azonban csak egy van. 

Hirdetés