Alpolgármesterről álmodnak a szatmári magyarok

Beállnak-e a „mérkőzés végén” az RMDSZ-esek a pályára, vagy inkább nem kell a szatmárnémeti alpolgármesteri szék? Ez a kérdés, válasszatok.
Hirdetés

Kevéssé valószínű jelen állás szerint, hogy Szatmárnémetinek lesz legalább egy magyar alpolgármestere a közeljövőben, holott már közvetlenül a helyhatósági választásokat követően fölmerült, hogy a város lakosságának 40 százalékát kitevő kisebbség képviseletének járna ez a tisztség.

Az RMDSZ kormányra kerülése után sokan biztosra vették, hogy a koalíciós partner Szociáldemokrata Párt (PSD) színeit képviselő Dorel Coica polgármester mellé kineveznek egy magyar alpolgármestert is, a témáról azonban még az RMDSZ-ben is megoszlanak a vélemények.

Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök, parlamenti képviselő pénteken sajtótájékoztató keretében igyekezett tisztázni a helyzetet, leszögezve, hogy az RMDSZ igenis akar egy alpolgármesteri széket. Futballhasonlattal élve viszont hozzátette, hogy a szövetség lehetséges jelöltjei – akiből szerinte három is van – mind-mind kiváló szakemberek, akik nem szoktak egy mérkőzés végén, esetleg a hosszabbításban beállni.

Az elnök júliusig szabott határidőt az ügy rendezésére, és amennyiben nem jutnak egyezségre, utána nem látja értelmét tovább forszírozni a magyar alpolgármester kinevezésének kérdését.

Hirdetés