Tologatják a bábukat

Két orosz nagykövet beszélget. Te hol veszel dácsát, bátyuska? Én a Krímben. Én meg Bukarestben. Az hol van? Hol, hol... hát Ruszkilandban, naná.
Hirdetés

Két orosz nagykövet beszélget. És kirobban a nemzetközi diplomáciai botrány, tekintettel arra, hogy az orosz hivatalosságok több országot is megsértenek és azon viccelődnek, hogy Oroszország megszerzi majd a balti országokat, Romániát, Bulgáriát, Katalóniát, Velencét, Skóciát, Alaszkát, de „Kalifornialand”-ot, „Miamiland”-ot és „Londonland”-ot is. Egyikük Romániáról és Bulgáriáról azt állítja, hogy egy EU-s hivatalosság félrehívta és azt mondta neki, hogy: „Figyelj, vegyétek őket vissza!”.

Az Igor Nyikolajevics Csubarov eritreai, illetve Szergej Viktorovics Bakarev zimbabwei és malawi orosz nagykövet közötti beszélgetést egy „Michael Berkan” néven regisztrált szerző közölte a YouTube-on, első közzétett anyagaként.

Az orosz diplomaták eddig nem erősítették meg, de nem is cáfolták a felvétel eredetiségét.

Csubarov a felvétel elején gratulál Bakarevnek, mert Zimbabwe nem szavazta meg azt az ENSZ-határozatot, amiben elutasították annak a népszavazásnak az elismerését, aminek alapján Oroszországhoz csatolták Krímet. Csubarov azzal folytatja, meg van lepődve, ugyanis Eritrea tartózkodott.

Néhány kölcsönös udvariassági formula után Csubarov viccelődni kezd arról, miként próbálja meggyőzni az EU-s országok diplomáciai misszióvezetőit arról, hogy a krími népszavazás csak a kezdet, Oroszország imperialista tendenciái pedig folytatódni fognak.

***

Igor Nyikolajevics Csubarov: Most egyszerű a feladatom, pillanatnyilag csak egy kulcselemet mondok a misszióvezetőknek. Azt ismételgetem nekik: „Testvérek, megszereztük a Krímet, de ezzel még átkozottul nincs vége. (nevet) A jövőben megszerezzük az átkozott Katalóniát, Velencét, valamint Skóciát (ennek nevét hibásan mondja, hogy „barmok földjét” jelentse – a szerz.) és Alaszkát is. És még ez sem lesz elég (nevet)”.

Szergej Viktorovics Bakarev: Első körben elég lesz.

INyCs: Rendben, de csak az első körben, aztán még gondolkodunk. Mindazok az átkozott szomszédok, például Lettország, Észtország és más európaiak, de a románok és a bolgárok is, majd a helyes irányba fogjuk kiporolni a seggüket – ahol a helyük van.

SzVB: Á, nem, jobb, ha nem nyúlunk hozzájuk, nem fogunk csapást mérni rájuk. Jobb lenne, ha mi „Kalifornialand”-ot, „Miamiland”-ot zavargatnánk, ilyen elhagyatott helyeket (nevet).

INyCs: Igazad van, átkozott polgáraink 95 százaléka gyakorlatilag „Miamiland”-on van! (nevet)

SzVB: Pontosan.

INyCs: Minden jogunk megvan arra, hogy népszavazást tartsunk.

SzVB: „Londonland”-ban ugyanúgy!

INyCs: Igen, hogyne, igazad van. Egy ideig hagyjuk a románokat és a bolgárokat, hagyjuk őket egyelőre az EU-ban (nevet).

SzVB: A balti államok mellett.

A külföldi újságírók szerint Csubarov, enyhén komolyabb hangon, azt mondja társának, hogy egy magas rangú európai hivatalosság azt mondta neki, Oroszországnak vissza kellene vennie Romániát és Bulgáriát.

INyCs: Apropó, nemrég mindenféle dolgokról beszéltem az EU főosztály/küldöttség vezetőjével, eltűntünk a tömegben és azt mondta nekem: „Figyelj, vegyétek vissza Romániát, Bulgáriát”. „Semmi esetre sem”, válaszoltam neki. „Testvérek, semmi sem fog kisülni ebből”.

SzVB: További jó szórakozást mindezekkel. (nevet) […]

Hirdetés