Fogd a jambust, s fuss!

Ó, mondd, te kit választanál? Nem politikust, erdmagyar költőt. Bár a kettő néha ugyanaz!
Hirdetés

Na kérem. Az Erdélyi Figyelő (egy remek televíziós műsor a kolozsvári magyar tévében) ismét megszervezte a Versek versenyét, a Költészet Napja alkalmából. (Itt jegyezzük meg némi sajnálkozással: milyen kár, hogy prózaírók napja még nincs. Pedig van öngyi prózaírónk, nem is egy.)

Arról van szó, hogy irodalmi lapok szerkesztőinek javaslatai alapján összegyűlt 11 erdélyi magyar költő egy-egy verse. A verseket 11 színész mondta el kamerák előtt. Ezek a videók felkerültek az Erdélyi Figyelő Facebook-oldalára. És itt lehet szavazni a kedvencekre. Az ugyan furcsa, hogy ha a verszabáló olvasónak úgy tartja úri kedve, akár mind a 11 versre szavazhat. Mert, ugye, ez olyan, mintha 11 pártra voksolna valami választáson. Mindegy, a lényeg, hogy lehet szavazni. Jó versekre, kevésbé jókra, szabad elhatározás szerint.

Április 11-ig nyitva állnak a virtuális urnák. Nagy könnyebbség, hogy regisztrálni, borítékolni sem kell. Csak bökni a lájkot. A szavazók értékes könyvjutalmat kapnak (hm, ez lenne a választási baksis megfelelője?), a költők babért a levesbe. És mindenki jól jár.

 

 

Hirdetés