Megszűnnek jövőre a barangolási díjak az EU-ban

Görögbe’ utazik, és élőben tudósítaná a haverokat az élményeiről, hadd egye őket a penész, de a magas roamingdíjak eddig elriasztották? Jövő decembertől másképp lesz!
Hirdetés

Megszűnnek jövőre a roamingdíjak az Európai Unióban, miután csütörtökön az Európai Parlament első olvasatban elfogadta a távközlési rendszer reformjáról szóló törvénycsomagot. Az 534 képviselő által támogatott, 25 által ellenzett, 58 tartózkodás mellett elfogadott javaslat értelmében a szolgáltatóknak 2015. december 15-étől kell megszüntetniük a barangolási díjakat az EU területén.

Az intézkedést többek között egy, az Európai Bizottság által februárban közzé tett, 28 ezer uniós állampolgár megkérdezésével összeállított felmérés nyomán hozták meg. Abból ugyanis kiderül, hogy a polgárok jelentős része külföldön a roamingdíjak miatt lényegesen kevesebbszer használja telefonját, mint otthon. 28 százalék egyenesen ki is kapcsolja a készüléket.

A hajmeresztő mobil internetes barangolási díjak is megteszik a magukét: a válaszadók 47 százaléka nem használja netes böngészésre a telefonját, amikor külföldre utazik.

 

Hirdetés