Bekavar a magyar választásoknak a román posta

Sok háromszéki nem kapta még meg a magyarországi választásokon való részvételhez elengedhetetlen csomagot. A Román Posta hárítja a felelősséget.
Hirdetés

Sokan panaszkodnak Háromszéken, hogy nem kapták meg a választási csomagot, így attól tartanak, hogy határidőig nem tudják visszaküldeni a szavazatukat. Olyan híresztelések is felröppentek, hogy a postán zsákokban állnak a választási csomagok, és nincs kapacitás ezek kihordására. A sepsiszentgyörgyi postafióknál azonban cáfolták a rémhíreket.

Cornel Radu postai szakszervezet vezetője arra is hajlandó volt, hogy végigvezessen az épületen és megmutassa, nincsenek elfekvő levelek. A postai osztályvezető leszögezte, a múlt héten zsákszámra érkeztek a választási csomagok, de fel voltak készülve a rohamra és két nap alatt kivitték ezeket a címzetteknek. Azóta már csak elvétve érkezik néhány küldemény.

A szakszervezeti vezető elmondta, inkább azzal voltak gondok, hogy az A4-es méretű borítékok nem fértek be a postaládákba, a címzettek panaszkodtak, hogy a postás miért tűrte össze ezeket, de másként nem tudta kézbesíteni. A ládákból kilógó küldeményeket bárki könnyen ki is szedhette. Naponta 15- 20 választási csomagot vissza kellett küldjenek, mert nem szerepelt rajta a pontos cím, csak a név, a város és a megye.

Sánta Imre, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sepsiszéki elnöke eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy az április 5-e éjféli határidőig postán már nem fognak megérkezni a voksok. Aki ezután akar szavazni a magyarországi választásokon, juttassa el voksát a magyar szervezetekhez, azok meg továbbítják a konzulátusra.

Hirdetés