Ha nincs ló, jó a bicikli is

Egy korszak vége: áprilistól csak engedéllyel lehet szekerezni Sepsiszentgyörgyön. A lóganajt sem árt összetakarítani, máskülönben büntetni fognak.
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy önkormányzata még február végén fogadta el a szekerek közlekedését szabályzó határozatot, amely áprilistól lép érvénybe. Ennek értelmében tilos személyszállítási céllal szekérrel közlekedni a városban, ami választékos megfogalmazása annak, hogy ne furikázzunk nyomós ok nélkül a városban. 

Nyomós ok lehet, ha például a megélhetésünk függ a szekéren való közlekedéstől, de ennek igazolására spéci engedélyt kell kérni az önkormányzattól. Az ingyenes engedélyt egy hétre, egy hónapra vagy egy évre lehet igényelni a városháza Ügyfélszolgálati Irodájában egy csomó igazolás (személyi igazolvány, forgalmi engedély, a ló papírja) fejében. 
 
Ha rendelkezünk engedéllyel, akkor is csak 6 és 20 óra között, a meghatározott útvonalon közlekedhetünk. Ez érvényes a különböző rendezvényeken és felvonulásokon résztvevő szekerek számára is. A tilalom nem vonatkozik a városhoz tartozó Kilyén és Szotyor területére.
 
A szabályzat előírja azt is, hogy tilos trágyagyűjtő nélküli járművekkel közlekedni Sepsiszentgyörgy területén, ezért a szekereseknek gondoskodniuk kell arról, hogy jószágaik ne szennyezzék be az úttestet. Ha ezt nem tudják elkerülni, a hulladékot össze kell szedniük.
 
A szabályok megszegése esetén magánszemélyek 100–300 lej, jogi személyek 200–600 lej közötti büntetést zsebelhetnek be. 
 

Hirdetés