Ismét gyűlhetnek az egybanisok

Adománygyűjtést kezdeményez a március 10-én lezajlott autonómiatüntetés miatt 12 ezer lejre megbírságolt Siculitas Egyesület megsegítésére Lakó Péterfi Tünde, akinek már szintén gyűjtöttek Erdély szerte fémpénzeket, amikor fizetnie kellett.
Hirdetés

Adománygyűjtést kezdeményez a március 10-én lezajlott autonómiatüntetés miatt 12 ezer lejre megbírságolt Siculitas Egyesület megsegítésére Lakó Péterfi Tünde, a marosvásárhelyi Itthon Vagyunk Egyesület vezetője. Az aktivista szerdán a blogján jelentette be, amennyiben a rendezvényt szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) úgy dönt, hogy kifizeti az egyesületére kirótt bírságot, támogatni kívánja a szervezetet.

Amint arról beszámoltunk, a marosvásárhelyi csendőrség 12 ezer lejes bírságot szabott ki a Siculitas Egyesületre a gyülekezési törvény három különböző cikkelyének megsértésére hivatkozva.

A bírság legnagyobb, 8000 lejes tételét a be nem jelentett vagy betiltott rendezvény megtartásáért kapták, holott a felvonulás betiltásáról nem született hivatalos közigazgatási határozat.

 

Hirdetés