Honosítási ellentmondások Románia és Magyarország között

Nem lát alapvető különbségeket a magyar és a román állampolgársági törvény között Német Zsolt külügyi államtitkár, aki kijelentésével Titus Corlățean külügyminiszter aggályaira válaszolt.
Hirdetés

 „Úgy tudom, nagyon sok külhoni román állampolgár van, akik nem Romániában születtek. Én nem látok alapvető különbségeket a magyar és a román állampolgársági törvények között, ezt már elmondtuk elég sokszor a román külügyminiszternek is, de ő lát fontos eltéréseket.  Én nem” – szögezte le Németh Zsolt külügyi államtitkár a Krónika kérdésére.

Arra vonatkozóan, hogy Titus Corlățean a Boc-kormányt bírálta, amiért hallgatólagosan elfogadta a magyar állampolgársági törvényt, Németh Zsolt leszögezte: hogy mit kellett volna tennie a Boc-kormánynak és mit nem, a román politikai erőknek egymás között kell megbeszélniük – van egy parlament, napirendre lehet ezeket a kérdéseket tűzni.

Mint beszámoltunk, nem tetszik Titus Corlățeannak a román mintára kidolgozott magyar honosítási törvény. A román diplomácia vezetőjét az aggasztja, hogy „egyes szélsőséges magyarországi pártok Erdélyben folytatnak választási kampányt.”

 

Hirdetés