Hétfőn kiderülhet az RMDSZ-es államtitkárok kiléte

Sajtóinformációk szerint hat minisztériumban már valószínűsíthető az RMDSZ-es államtitkár. Hétfőn mindenre fény derülhet.
Hirdetés

A kulturális, a mezőgazdasági, a gazdasági, a fejlesztési, az egészségügyi és az uniós pénzek lehívásáért felelős minisztériumban kap államtitkári tisztségeket az RMDSZ, emellett összesen hat kormányügynökség és –hatóság élére állíthat államtitkári rangú vezetőt – tudta meg a Maszol.ro kormányzati forrásokból.

Mint ismert, a koalíciós megállapodás szerint az RMDSZ-nek összesen 12 államtitkára vagy államtitkári rangú tisztségviselője lesz a harmadik Ponta-kormányban a már meglévő két államtitkár (Király András – oktatási minisztérium és Laczikó Enikő – kisebbségi hivatal) mellett. A tisztségek elosztásáról szóló tárgyalások ezen a héten lezárultak.

A portál forrása nem részletezte, milyen kormányügynökségek és -hatóságok élére kerül RMDSZ-es jelölt. A jelöltek neve sem végleges még, ám a Maszol.ro információi szerint Hegedüs Csilla a legesélyesebb arra, hogy a kulturális minisztérium államtitkára legyen.

A Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) hétfőn dönt arról, hogy kiket nevesítenek a tizenkét kormányzati tisztségbe.

Hirdetés