Színészeket keresnek a Márton Áron-filmbe

Még jelentkezhetnek mindazok, akik szerepelni szeretnének a Márton Áron püspökről szóló játékfilmben. Színészek és statiszták egyaránt kerestetnek.
Hirdetés

Gőzerővel zajlanak az előkészületek a Márton Áron püspök életét bemutató játékfilm forgatására.

„Most azon dolgozunk, hogy véglegesítsük a forgatókönyvet, ugyanakkor a szakmai stáb összeállítása is zajlik” – tájékoztatatta a Székelyhont Farkas Katalin. A Mustármag megújulás-szolgálat munkatársa hozzátette, ezzel egy időben a színészek kiválasztása is napirenden van, azt azonban nem kívánta elárulni, jelöltek-e már valakit a főszerepre.

Az illetékes annyit még elmondott, a statiszták kiválasztásának módozata is kidolgozás alatt van, ehhez többek között lelkigyakorlatok formájában szeretnék megszólítani a vidéki lakosságot.

A megvalósításban a fő szempont az, hogy elsősorban erdélyi szereplőket, színészeket, szakembereket kérnek fel a forgatáshoz, amikor minden helyi lehetőség, erő megmozgatódott, csak akkor vennének igénybe magyarországi vagy külföldi segítséget eszközökben, pénzben, szakemberekben. A legkevesebb 700 ezer eurós költségvetésű film rendezője a magyarországi Dér András lesz.

A tervek szerint a játékfilm legkorábban 2015-re készülhet el. Aki ennek megvalósításában szeretne közreműködni vagy bármilyen nemű segítséget nyújtani, az a mustarmag2000@yahoo.com drótposta címen jelentkezhet.

 

Hirdetés