Kelemen: Nincs szó kormányzásról

Titkos találka lehetett a román sajtó szerint az RMDSZ és a PSD nagyágyúi között, Kelemen Hunor szövetségi elnök szerint azonban a még csak meg sem keresték őket a kormányra lépés kapcsán.
Hirdetés

Senki sem kereste meg az RMDSZ-t, hogy a kormányra lépésről tárgyaljon velünk – cáfolta szombaton, a SZÁT kolozsvári ülése után Kelemen Hunor azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a PSD tárgyalásokat kezdeményezett volna az RMDSZ-szel az USL szövetség esetleges szakadását követő kormányátalakítás kapcsán.

„Nemhogy nem tárgyaltunk kormányra lépésről, de még csak meg sem kerestek” – jelentette ki a szövetségi elnök, aki szerint ez így normális. Kelemen azt mondja, nincs amiért kormányalakításról beszélni, hiszen nem bomlott fel a kormányon lévő szövetség.

A kérdésnek az adhatott apropót, hogy a napokban a Ziuanews.ro portál arról számolt be, hogy szerda este titokban találkozott az RMDSZ több vezető politikusával Victor Ponta szociáldemokrata párti miniszterelnök és Viorel Hrebenciuc, pártja nagyöregje.

 

Hirdetés