A térről az egyetemre

Az Idea Könyvtér bevonult az utcáról az egyetemre. Így megy ez. Jól.
Hirdetés

Az Idea Könyvtér 2013 júliusában foglalt konkrét teret Kolozsváron, a Mátyás-utcában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemnek otthont adó Bocskai ház tövében. Az idea kiváló volt. Erdélyi magyar könyvkiadók termékei egy helyen. Csak hát nem lehetett folyamatos, hiszen jött az ősz, eleredt az eső és áztak volna a könyvek.

Így hát az akció kezdeményezői úgy döntöttek, tető alá vonulnak. A Sapientia EMTE vadiúj, Tordai úti épületében találtak egy, nos, térnek ugyan nem, de kuckónak annál inkább nevezhető helyiséget, és 2014 február 19-ére kész is lett a csinos könyvkuckó. Ezen a napon, vagyis kedden délután öt órakor az erdélyi magyar könyvek boltja megnyitotta ajtaját, mégpedig ünnepélyes keretek között.

És ezzel a jó ideák nem merültek ki. Újdonságnak nevezhető, hogy ez a könyvkuckó mozog. Vagyis szükség vagy tetszés esetén be lehet vinni az egyetem aulájába, egyéb termeibe, illetve ki a belső udvarba, patióba, vagy hogy is nevezzük a két épületszárny alatt elterülő valódi teret. Ez tehát a jövő: télen kuckóban, nyáron szabadtéren. Remek!

Hirdetés