Kihúzták a talajt a kolozsvári Pólus Center alól

A szó szoros értelmében kihúzták a talajt Kolozsvár első bevásárlóközpontja alól. Az elkövető a legfelsőbb bíróság, amely megsemmisítette az épület telkének eladásáról szóló szerződést.
Hirdetés

A levegőben lóg a kolozsvári Pólus Center bevásárlóközpont sorsa, miután a legfelsőbb bíróság jogtalanná nyilvánította azt a telekügyletet, amelynek során a plázát felépítő cég megvásárolta a területet, amelyen megvalósította a beruházást.

A bíróság még pénteken döntött úgy, hogy semmissé nyilvánítja az Agroindustriala Rt. és a Polus Transilvania Befektetési Rt. közös, még 1999-ben megkötött adásvételi szerződést, amelynek nyomán a telek utóbbi tulajdonába került.

Az ügylet miatt, amely lehetővé tette Pászkány Árpád kolozsvári üzletember számára, hogy megvalósítsa a plázaberuházást, már akkor többen is panaszt tettek. Korábban már született egy, az Agroindustriala számára kedvező ítélet, akkor a 35 hektáros telekből 21-et ítéltek neki, de a cég folytatta a pert, és most végül a teljes területet megkapta.

Pászkány egyébként már korábban kiszállt az üzletből, a plázán 160 millió euróért adott túl.

A telek és az építkezés sorsa meglehetősen furcsán alakult, egy gyanús körülmények között megkapott építkezési engedély nyomán még azelőtt lehetővé vált a munkálatok megkezdése, hogy jogerős döntés született volna a területre vonatkozó visszaigénylési kérelmekről.

 

Hirdetés