Überdiplomata volt Mátyás

Hat nyelven beszélt, akárcsak a lova, és nem hagyta magát provokálni. És nem teljesítette ennek a kedves lánynak a kérését.
Hirdetés

Ez a kedves lány ugyanis hozzá szóló szerelmesverset kért románul. Nem a nyelv volt a gond, mindenki olyan nyelven kérdezett, amilyenen akart, és ugyanazon a nyelven kapta a választ is. Mátyás viszont azt mondta a lánykának, hogy annyira nem járatos az irodalomban. 

Pedig de. Mert Szakáts István lebuktatta a szinkronhangját. És a lova is járatos az irodalomban, mi az hogy. Őt egyből elárulta a hangja. De mi most nem fogjuk elárulni. Nézzétek meg a videót.
 
 
 
A király azonban bebizonyította, hogy nem lehet egykönnyen kimozdítani sztoikus nyugalmából, mert nem ül fel a provokációnak. Hiába próbálta egynémely alattvalója kiugrasztani a nyulat a bokorból – például a dákokról szerzett benyomásairól vagy a korábban elhangzott kérdések minőségéről faggatva őt –, diplomatikusan hárított. Mert ő nemcsak igazságos, hanem bölcs is. Ahogy az egy királyhoz illik, főként ha Erdélyben ringott a bölcsője.
 
Bírtuk az Igen, tessék! ötletét, hogy Mátyással reklámozzák a többnyelvűséget, és fordítva. Nem bírtuk azokat az elcseszett gestapo-ira-eta-jugenstíl ruhákat az őrzőkön, akik őrzőn, árván állingáltak a mikrofon mellett. Minket őriztek? A szavainkat? Nem tudni. 
 
Mathias security a királyi audiencián Kolozsvár Főterén
 
De ne kanyarodjunk el nagyon. Igen, bírtuk az interaktív reklámot, köztéren, ahol mi is reklámozhattuk az egónkat. Vagy a munkáltatónkat. Vagy a hivatalunkat. Na jó, nem bírtunk minden önreklámot.
 
De kibírtuk a végéig, a hat órai harangszóig, mert kíváncsivá tett, feldobott, szórakoztatott. Minket és még vagy 150 embert. Persze most is a gyerekek voltak a legaranyosabbak. Nézzétek meg őket a holnapi videóban.
 
 
Fotók: Szabó Tünde. Videó: Badi és Laci.

Hirdetés