Hargita megyéhez csatlakozna egy moldvai község

A Neamț megyei község polgármestere még az RMDSZ-be is belépne, annyit csalódott a román pártokban. Komoly vezetőkre vágyik.
Hirdetés

Hargita megyéhez csatolná a Neamț megyei Damuk (Dămuc) községet a település szociáldemokrata polgármestere. Anton Covasan a maszol.ro-nak elmondta, kész belépni is az RMDSZ-be célja elérése érdekében, mert a magyar politikusokat a románoknál sokkal komolyabbnak tartja.

A polgármester évek óta felújíttatná a két megyét összekötő utat, ami áthalad a településén, de erre Neamț megye nem ad elég pénzt. „Damuk lakóinak javát akarom szolgálni. Nyaranta olyan poros ez az út, hogy lélegezni sem lehet a községben” – magyarázta Covasan. „Évek óta hiába könyörgök Neamț vezetőinek, hogy az út helyreállítása jót tenne a turizmusfejlesztésnek is, nem hallgatnak meg. A székelyföldi politikusok sokkal komolyabbak náluk” – mondta a polgármester.
 
Covasan az őszi államelnök-választásig ad határidőt Neamț megye vezetőinek panaszai orvoslására. Ha elutasítják, helyi népszavazást ír ki a következő kérdéssel: „Akarja-e, hogy Damuk község közigazgatásilag Hargita megyéhez tartozzon?”. Biztosra veszi, hogy az igenek fognak győzni, akárcsak a kommentelők az ügyet három napja kirobbantó Ceahlăul újság honlapján.
 
Borboly Csaba a maszol.ro-nak, Birtalan József pedig, Hargita megye tanácsának alelnöke a Neamț megyei lapnak nyilatkozta, hogy a székely megye minden további nélkül kész befogadni a színromán községet.
 
Hogy mit gondol erről Borboly kollégája, Neamț megye tanácsának elnöke, az alábbi linken olvasható.

Hirdetés