Áprilistól többet fizetünk a benzinért

Az okos leány módjára járt el a kormány, amikor úgy döntött, mégis kivetik áprilistól az üzemanyagokra az extra jövedéki adót, ám azt nem foglalják bele a készenlétihitel-megállapodás szándéknyilatkozatába. Kérdéses viszont, hogy mit lép erre a hajóskapitány.
Hirdetés

Április elsejétől hatályba lép az üzemanyagokra januártól kivetni tervezett, ám három hónappal elhalasztott literenkénti hétcentes extra jövedéki adó, az intézkedés viszont nem jelenik majd meg az ország nemzetközi hitelezőivel megkötött szándéknyilatkozatban – ezzel a csavarral próbálja a kormány rábírni Traian Băsescu államfőt, hogy írja alá a dokumentumot, amely nélkül kudarcba fulladna a szeptemberben megkötött készenlétihitel-megállapodás.

Minderről hétfő esti sajtótájékoztatóján beszélt Victor Ponta miniszterelnök. A negyedéves halasztás során keletkező 670 millió lejes költségvetési hiány pótolása kapcsán most nem döntöttek kiadáscsökkentésről, a felek abban állapodtak meg, hogy kivárnak a júniusban esedékes büdzsékiigazításig, s ha szükség lesz negatív módosításra, megteszik.

Mint ismeretes, az államfő nem támogatja a hétcentes adót, a tavalyi év végén visszadobta mind a 2014-es költségvetést, mind a szándéknyilatkozatot, mondván, mindaddig nem látja el kézjegyével a dokumentumokat, amíg azok számolnak az új illetékkel.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

Hirdetés

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Hirdetés