Mire megy ki a játék Szentgyörgyön?

Leginkább kultúrára. Székelyföld Kulturális Fővárosában hivatalosan is megkezdődött a Játék éve.
Hirdetés

Tavaly a Hang és Szó éve volt, a főszerep így a zenének és az irodalomnak jutott, idén a színház és az előadó-művészet kerül fókuszba. A hivatalos stafétaváltást kedden este a Tamási Áron Színház Hamlet című előadásán tartották, ahol Antal Árpád polgármester megköszönte az alkotóknak, intézményvezetőknek, művelődésszervezőknek, és partnereknek, hogy hozzájárultak a rendezvények megvalósításához.

 
A 2013-ban lezajlott 101 programból 75 kapcsolódott az irodalomhoz vagy a zenéhez, mintegy hatszáz alkotót mozgatva meg, amelynek fele helyi művész. Az év során közel huszonötezren látogatták a különböző kulturális eseményeket. Amire a szentgyörgyiek méltán büszkék lehetnek, és amelynek már az első kiadását is hatalmas érdeklődés övezte, az a pulzArt fesztivál. A pulzArt-on a kortárs művészet olyan alakjait sikerült felvonultatniuk, mint Lajkó Félix, a Frenák Pál Társulat, Háy János vagy Grecsó Krisztián.
 
A Székelyföld Kulturális Fővárosa programnak célja, hogy tovább erősítse a város eddig is elismert kulturális potenciálját, de ugyanakkor a székelyföldi városok körében Sepsiszentgyörgy kulturális centrumként kívánja magát pozicionálni.

Hirdetés