Felkel idén a Székely Szabadság Napja?

Valentin Bretfelean szerint egyáltalán nem biztos, hogy az SZNT idén is megszervezheti Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napját.
Hirdetés

A Székelyhon.ro információi szerint a marosvásárhelyi rendőrség ügyvezető igazgatója etnikai feszültség szításával és a közvélemény félretájékoztatásával vádolja Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács elnökét.

„Csak azt tudom javasolni Izsák úrnak, hogy egyelőre ne jelentsen be semmiféle marosvásárhelyi rendezvényt” – szögezte le a Székelyhon.ro-nak Bretfelean. Szerinte nem az a zavaró, hogy az egybegyűltek az önrendelkezésért tüntetnek, hanem az, hogy ezt úgy teszik, hogy közben a románokat sértegetik.

A Székely Nemzeti Tanács elnöke elmondta, hogy a félreértések elkerülése végett a napokban megbeszélést szeretne folytatni Dorin Florea polgármesterrel, azonban leszögezte: tudatában van annak, hogy semmiféle emberi jog, így a gyülekezés joga sem köthető hatósági engedélyhez. Év elején Izsák bejelentette, legalább százezer résztvevőt várnak a Székely Vértanúk oszlopához az idei megemlékezésre.

Hirdetés