Kolozsvár borzasztó erős 2014-et tol

Megújuló városközpont, hosszabb bicikliút, integrált hulladékfeldolgozó, új autóbuszok, ticketing-rendszer: Kolozsváron elfogadták az éves költségvetést.
Hirdetés

A Transindex tudósításából kiderül: a városnak idén EU-s alapokból, hitelből és az előző évekből fennmaradt, el nem költött összegeknek köszönhetően 74 millió lejes többlete lesz, azaz 23,31%-kal nő idén a költségvetés — mondta el Emil Boc. 2014-ben Kolozsvár bevétele 1 010 043 000 lejre rúg, a kiadást 1 155 197 000 lejben állapították meg.

Jó hír továbbá, hogy idén a kultúrára is több pénzt különítettek el. Horváth Anna alpolgármester javaslatára ismét növekszik az a keretösszeg, amellyel a városi tanács a kulturális, ifjúsági és szociális projekteket támogatja, kiemelten  például az Európai Ifjúsági Főváros projektet. 2013-ban már sikerült 2 millió lejről 3 millióra emelni a keretösszeget, amely idén 4,2 millió lej lesz.

A 2011 óta eltelt három év alatt (amikor is a helyi tanács 1 millió lejjel támogatta a kulturális programokat) sikerült megnégyszerezni a szétosztható keretösszeget, valamint az elosztási rendszeren is változtattak: külön kezelik a kiemelt jelentőségű rendezvényeket.

Hirdetés