Szabadrablás
fsandor
2018. október 12. péntek, 12:57
Mert maga a parkolás vonzereje szűnhet meg!!!

Hacsak nem lesz hajlandó a tisztelt úrvezető kifizetni 7 lejt egy órányi kolozsvári belvárosi parkolásért. A városvezetés ugyanis azt tervezi, hogy a jelenlegi 5 lejről kicsit – úgy 40 százalékkal – megemeli a díjszabást.

Dan Tarcea kolozsvári alpolgármester szerint ugyan novemberben közvitára bocsátják a drágítási tervezetet, a városi önkormányzati testület pedig decemberben mondja ki a végszót. De közvitával eddig sem sikerült megakadályozni az ilyen városházi terveket, úgyhogy lehet készíteni a 7 lejeket, ha majd állni kívánunk autónkkal Kolozsvár belvárosában.

És persze nem a dugóban kívánjuk ezt tenni – Erdély fővárosa, az intelligens város, a rohamosan fejlődő Mvnicipivm Aelivm Napocense ugyanis messze földön arról (is) híres, hogy folyamatosan és látványosan bedugul, mivel a városvezetés nem nagyon tud mit kezdeni a közúti forgalommal. Vagyis hát tud: drágítással ellehetetleníti a parkolást, de alternatívát nem nagyon nyújt a belvárosi közlekedés könnyítésére. Meg hát a lakosság sem azért veszi nyakra-főre a BMW-t, hogy ott rohassza a tömbház előtt...

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28481
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.
Vagyis az tisztelt országvezetés jól megszívatta drága, de annál trébb ünnepléssel, cserébe adott neki ingyenkaját.
Sorra kerülik el az országot a legnagyobb járműipari társaságok.
A hatalom a nép orra alá dugja a trikolórt, és onnan tilos másról beszélni. Sabin Gherman írása.
Bepillantottunk a jövőbe, ami már a jelen: mesterséges intelligenciával és robotokkal élünk együtt. Vérkomoly kérdésekkel játszottunk el az idei Kommunikációs Napokon.
Nem nagyon tudni, honnan lesz tízmilliárd euró helyi beruházásokra, amikor az idei utolsó nyugdíjakat a kormány tartalékalapjából fizetik ki.
Ez pedig édeskevés, már ha közoktatási stratégiáról beszélünk és nem újramelegített vitákról, véli Mircea Miclea, volt oktatási miniszter.
Na jó, ellenzéki megrendelésre készült, de azért olyan nagyot nem tévedhet.
Az emberi jogok világnapján történt. Vagyis hétfőn. Amikor a közleményírók is agyhalottak.