Szabadrablás
csubakka
2018. október 12. péntek, 12:57
Mert maga a parkolás vonzereje szűnhet meg!!!

Hacsak nem lesz hajlandó a tisztelt úrvezető kifizetni 7 lejt egy órányi kolozsvári belvárosi parkolásért. A városvezetés ugyanis azt tervezi, hogy a jelenlegi 5 lejről kicsit – úgy 40 százalékkal – megemeli a díjszabást.

Dan Tarcea kolozsvári alpolgármester szerint ugyan novemberben közvitára bocsátják a drágítási tervezetet, a városi önkormányzati testület pedig decemberben mondja ki a végszót. De közvitával eddig sem sikerült megakadályozni az ilyen városházi terveket, úgyhogy lehet készíteni a 7 lejeket, ha majd állni kívánunk autónkkal Kolozsvár belvárosában.

És persze nem a dugóban kívánjuk ezt tenni – Erdély fővárosa, az intelligens város, a rohamosan fejlődő Mvnicipivm Aelivm Napocense ugyanis messze földön arról (is) híres, hogy folyamatosan és látványosan bedugul, mivel a városvezetés nem nagyon tud mit kezdeni a közúti forgalommal. Vagyis hát tud: drágítással ellehetetleníti a parkolást, de alternatívát nem nagyon nyújt a belvárosi közlekedés könnyítésére. Meg hát a lakosság sem azért veszi nyakra-főre a BMW-t, hogy ott rohassza a tömbház előtt...

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/28481
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.