Tragédia
béel
2018. július 22. vasárnap, 10:14
Az életét már nem tudták megmenteni.

Szakadékba zuhant és életét vesztette szombaton egy turista a Fogarasi-havasokban. A katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat egy tanár, aki földrajz szakos egyetemi hallgatók egy közel ötven fős csoportját kísérte a hegyen. A csoport éppen lefelé tartott a Moldoveanu-csúcsról, amikor a férfi megcsúszott, és több tucat métert zuhant.

A diákok riasztották a hegyi mentőket, akik tizenegy órás akciót követően, vasárnap hajnalban hozták fel a szakadékból az áldozat holttestét.

A katasztrófavédelem közölte, a diákokat autóval vitték le a hegyről, és egy panzióban szállásolták el őket. Mindannyian jól vannak.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27469
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.