Jelentkezzen, ha felismeri a szombati verekedés ultráit

A rendőrség hivatalból indított eljárást, és a lakosság segítségét kéri a balhézók beazonosítására.
Hirdetés

Csendháborítás, rendzavarás valamint verekedés miatt hivatalból eljárást indít a rendőrség a Kolozsvári U szélsőséges szurkolói és a Kolozsvári CFR szurkológárdája, a KVSC 1907 közötti szombati verekedés ügyében. A rendőrség közleményben azt kéri, hogy aki részletekkel tud szolgálni az incidensről, vagy be tudja azonosítani a verekedés résztvevőit, jelentkezzen a rendőr-főkapitányságnál.

Ahogy beszámoltunk róla, botokkal, láncokkal, egyéb fehér fegyverekkel felszerelt román huligánhorda támadt a KVSC Kupa nevezetű amatőr fociturné magyar résztvevőire, akik egy családi program keretében, egy magántulajdonban levő kispályán fociztak. A rendőrségi közlemény nem részletezi a sajtóban részletesen leírt, és videofelvételen is rögzített körülményeket, csak azt közli, hogy 15 óra körül kaptak értesítést arról, hogy a Kígyó / Şerpuitoare utcai sportlétesítménynél verekedés tört ki két szurkológárda között. A  helyszínre az 5-ös számú körzeti rendőrség járőrei, több csendőrségi csapat és különleges bevetési egységek egyaránt kiérkeztek, de a rendőrök megjelenésekor a balhézók felszívódtak. Három olyan személyt, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak, később előállítottak, és a helyszínen megállapítottak alapján készített jegyzőkönyveket átadták az ügyészségnek.

A közlemény szerint mindeddig egyetlen áldozat sem emelt panaszt, a rendőrség hivatalból indított eljárást csend- és rendháborítás, valamint verekedés miatt. Aki bármilyen információval tud szolgálni az esetről, vagy be tudja azonosítani az érintett személyeket, az jelentkezzen a clujnapoca@cj.politiaromana.ro e-mail címen.  

 

Hirdetés