U-sokk
Timi
2017. szeptember 13. szerda, 16:11
A rendőrség hivatalból indított eljárást, és a lakosság segítségét kéri a balhézók beazonosítására.

Csendháborítás, rendzavarás valamint verekedés miatt hivatalból eljárást indít a rendőrség a Kolozsvári U szélsőséges szurkolói és a Kolozsvári CFR szurkológárdája, a KVSC 1907 közötti szombati verekedés ügyében. A rendőrség közleményben azt kéri, hogy aki részletekkel tud szolgálni az incidensről, vagy be tudja azonosítani a verekedés résztvevőit, jelentkezzen a rendőr-főkapitányságnál.

Ahogy beszámoltunk róla, botokkal, láncokkal, egyéb fehér fegyverekkel felszerelt román huligánhorda támadt a KVSC Kupa nevezetű amatőr fociturné magyar résztvevőire, akik egy családi program keretében, egy magántulajdonban levő kispályán fociztak. A rendőrségi közlemény nem részletezi a sajtóban részletesen leírt, és videofelvételen is rögzített körülményeket, csak azt közli, hogy 15 óra körül kaptak értesítést arról, hogy a Kígyó / Şerpuitoare utcai sportlétesítménynél verekedés tört ki két szurkológárda között. A  helyszínre az 5-ös számú körzeti rendőrség járőrei, több csendőrségi csapat és különleges bevetési egységek egyaránt kiérkeztek, de a rendőrök megjelenésekor a balhézók felszívódtak. Három olyan személyt, akiket a támadásban való részvétellel gyanúsítanak, később előállítottak, és a helyszínen megállapítottak alapján készített jegyzőkönyveket átadták az ügyészségnek.

A közlemény szerint mindeddig egyetlen áldozat sem emelt panaszt, a rendőrség hivatalból indított eljárást csend- és rendháborítás, valamint verekedés miatt. Aki bármilyen információval tud szolgálni az esetről, vagy be tudja azonosítani az érintett személyeket, az jelentkezzen a clujnapoca@cj.politiaromana.ro e-mail címen.  

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23029
Besztercén történt az incidens, az RMDSZ ki van akadva.
A kétéves rendezvénysorozat az 1918-1920-as időszakra fókuszál
Jövőre kerékpárpróbákkal bővítenék a rendezvényt.
Még államtitkárként segített Teleorman megyei tulajdonba, majd magánhasználatba juttatni egy dunai szigetet és a folyam Pavel-ágának egy részét.
Nehéz másként értelmezni az RMDSZ-elnöknek a kolozsvári magyar ügyintéző iroda megnyitóján elhangzott szavait.
A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács nagyváradi ülésén nem mindenben értettek egyet a résztvevők, de abban igen, hogy tovább kell folytatni az autonómiaküzdelemet.
És akkor esetleg az erdélyi magyarok meg a székelyek meg más „tiltott népek” is vérszemet kapnak.
Fél éve „azonnali szerződésbontást” ígért Nagy Zoltán.
Pazar előadással kápráztatta el közönségét a Magyar Állami Operaház erdélyi turnéjának utolsó helyszínén, Kolozsváron. Azt ígérik, visszajönnek.
Befutott, nagy nevek és roppant ígéretes fiatalok rendeznek majd Kolozsváron, miközben a társulat rengeteget utazik bel- és külföldön.
Tamási Zsolt mellett a volt megyei főtanfelügyelőt, Ștefan Someșant is hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják.
Marius Nicoară gondolt egy nagyot és előállt korszakalkotó javaslatával.
Bíró és Márton több mint 3, illetve 4 ezer kilométert repültek, míg Bolomey egyelőre félúton van.
Negyven éves az erdélyi táncházmozgalom, zenészek és táncosok százai lépnek fel három napon át.