Kitalálja, hol a legjobb az orvosi ellátás a kies hazában?

Fogadjunk, hogy nem. De semmi baj, máris mondjuk.
Hirdetés

Az történt, hogy a D&D Research kutatócsoport csinált egy felmérést, amelyben azt firtatták, hol a legszínvonalasabb az egészségügyi ellátás Romániában. És nem fogják elhinni, mi jött ki nekik. A z orvosi szakma is vakarta a fejét, testületileg. 

Mindenekelőtt: Bukarest. Bukarest, ugye, Románia fővárosa, és ennek megfelelően ott a legtöbb kórház, orvosi rendelő és gyógyszertár az egész országban. Ennek ellenére a felmérés eredményei szerint a főváros csak valahol a középmezőnyben helyezkedik el, a megkérdezett 8.322 romániai polgár véleménye szerint.

Na de melyik város lett a győztes? Kérem tisztelettel, hát Nagyvárad. Amely egyébként egy másik felmérés szerint elnyerte a megtisztelő, Románia legbiztonságosabb városa címet is. Na de vissza az egészségügyhöz: a megkérdezettek véleménye szerint a második helyen Brassó áll, a harmadikon Temesvár, a negyediken pedig Marosvásárhely. A rangsor végén Giurgiu, Focșani és Tulcea kullog. 

 És hogy miért jött ki ez az eredmény? Nos, Bukarest népszerűsége elsősorban az utóbbi idők egészségügyi botrányai, bakijai miatt csökkent az emberek szemében. Ezzel ellentétben Nagyvárad például arról híres, hogy a kórházai ultramodern vizsgálati eszközökkel rendelkeznek, a várakozási lista fogalma szinte ismeretlen, és működik az egészségügyi turizmus is.

Hirdetés