Nem lesz összeborulás: Cioloş kikosarazta az USR-t

Van neki saját projektje, nem foglalkozik a máséval.
Hirdetés

Hamvába halt egy romantikusnak ígérkező kapcsolat: Dacian Cioloş volt miniszterelnök megerősítette, hogy nem lép be a Mentsétek meg Romániát Szvetség (USR) nevű ellenzéki pártba. A kormányfő ezt Facebook-oldalán jelentette be, miután tárgyalt Nicuşor Dannal, a párt elnökével.

„Meg szeretném erősíteni, hogy úgy döntöttem: nem lépek az USR irányába. Ezt a döntést azután hoztam, hogy sor került az első találkozóra Nicuşor Dannal, és ezt vele is közöltem” – írja Facebook-bejegyzésében Cioloş.

A volt miniszterelnök kifejti: mellette állnak korábbi kabinetjének egyes munkatársai, olyan emberek, akik „még sok jó dolgot tehetnek az országért”.

„A felröppent híresztelésektől eltérően fel sem merült soha, hogy valamilyen funkció megszerzéséről tárgyaljak az USR-ben. A tárgyalások minidig is e csapat és az USR közötti esetleges együttműködésről szóltak. (…) Nem olyan ember vagyok, aki megpróbál valakit félreállítani, aki helyet foglal egy már megterített asztalnál, vagy más munkájának gyümölcseit próbálja begyűjteni” – írja Cioloş.

Hirdetés

A volt miniszterelnök köszönetét fejezte ki azoknak, akik az USR-be hívják, és leszögezte: „nem tiszte” az USR döntéseit minősíteni.

„Számomra világos, hogy ha most belépnék a pártba, az széthúzáshoz vezetne, ezt pedig nem akarom. Meggyőződésem, hogy ha ugyanazon értékek mentén cselekszünk (…), akkor útjaink nagy valószínűséggel ismét találkozni fognak” – zárta sorait Cioloş.

Hirdetés