Nem volt jelen Markó Attila azon a bizonyos ülésen

Hiányzik az aláírása a Bica-ügyet kirobbantó jegyzőkönyvről.
Hirdetés

Facebook-oldalán tette közzé Markó Attila RMDSZ-képviselő az Országos Tulajdon-visszaszolgáltató Hatóság (ANRP) kárpótlásra szakosodott bizottsága 2011. március 15-i ülésének jegyzőkönyvét.

Markó aláírása sem a bizottsági ülés jegyzőkönyvén, sem az akkor készült más dokumentumokon nem szerepel.

„Mindeddig állítottam, hogy

nem voltam jelen

azon az ominózus, 2011. március 15-i bizottsági ülésen, amelyen azt a kártérítést eldöntötték, ugyanis Brassó megyében több helyszínen is részt vettem a nemzeti ünnepi megemlékezésen. Az iratcsomó tartalma nemhogy megcáfolná állításomat, hanem be is bizonyítja” – írja bejegyzésében a politikus.

Ebből az következik – írja –, hogy az ügyészek mindvégig tudták, hogy nem volt jelen az ülésen, ennek ellenére november 20-án gyanúsítottból vádlottá tették, másnap pedig kérték az előzetes letartóztatása jóváhagyását.

Markó leszögezi: pályafutása során soha nem élt vissza hatalmával, nem kért és nem is kapott anyagi ellenszolgáltatást semmilyen restitúciós vagy kártérítési ügy elintézéséhez, és elhatárolódik mindenkitől, aki egyéni céljaira használta fel a kártérítési folyamatot.

Hirdetés

„Mind a Mikó-pert, mind pedig ezt az ellenem indított új bűnvádi eljárást igazságtalannak, jogtalannak, politikai indíttatásúnak és koncepciósnak tartok, az alapvető emberi és közösségi jogok megsértéseként értékelek. Állítom, hogy ebben a pillanatban Romániában a jogállam és a jogbiztonság veszélyben van. Emiatt

hivatalosan kértem Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok védelmét

(e két ország diplomáciája követte nyomon tárgyalásról tárgyalásra a Mikó-pert is), ugyanakkor felhívtam figyelmüket a romániai jogállami és jogbiztonsági problémák elmélyülésére. Szándékomban áll ugyanezt tenni az európai és nemzetközi szervezetek irányába is” – olvasható a bejegyzésben.

Markó Attila végül követeli, hogy a Bica-ügyben folyó nyomozásból azonnali hatállyal vonják ki, ejtsék az ellene felhozott vádakat és vonják vissza az ellene foganatosított biztonsági intézkedéseket.

 

Hirdetés